Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gülizar Biçer Karaca, Denizlili çiftçilerin sorununu TBMM’ye taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM Yeni yasama dönemindeki ilk konuşmasını Denizlili üretici ve çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıyarak gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı

TAŞ OCAĞI YAPILIRSA KEKİK ÜRETİMİ TAMAMEN BİTER

Denizli’nin Irlıganlı, Kurtluca ve Güzelpınar mahallelerini kapsayan ovada 75 hektarlık alanda taş ocağı yapılmasını istemeyen köylülerin haklı talebini TBMM’ye taşıyan CHP Milletvekili Biçer Karaca, Türkiye’deki 14 bin ton kekik üretiminin % 80’inin üretildiği Güzelpınar’da taş ocağı yapılması durumunda 10 yıla kadar kekik üretiminin tamamen biteceğine dikkat çekti.

DENİZLİLİ ÜRETİCİMİZDEN ELİNİZİ ÇEKİN! TAŞ OCAĞI ISRARINDAN VAZGEÇİN!

“Sarayın harcamalarının, yap işlet devret modeliyle hazine kasasından şirketlere dolarla garanti ödemelerinin faturası vatandaşa, krizin faturası çiftçiye, köylüye kesiliyor.” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “taş ocağı ruhsatı derhal iptal edilmelidir” çağrısı yaptı.

TEK İÇME SUYU KAYNAĞININ OLDUĞU BÖLGEDE TAŞ OCAĞI ISRARI NEDEN?

İşte, hemşehrilerinin taleplerinin takipçisi olacağını belirten ve Cuma günü saat 11’de Güzelpınar’a gideceğini, vatandaşları dinleyeceğini, yerinde incelemeler gerçekleştireceğini söyleyen Gülizar Biçer Karaca’nın konuşması:

“Denizli’nin Irlıganlı, Kurtluca ve Güzelpınar Mahallelerini kapsayan ovada 75 hektarlık alanda taş ocağı işletmesi ruhsatı verilmiştir. Güzelpınar’da, Türkiye’de üretilen 14 bin ton organik kekiğin yüzde 80’i üretilmektedir. Kurtluca ve Irlıganlı Mahallelerimizde ise nar, ayva, zeytin, ceviz üretilmektedir. Çevredeki yerleşim alanlarının tek içme suyu kaynağı ise bu işletme ruhsatının verildiği alanda yer almaktadır. Vatandaşımızın içeceği suyu, soluyacağı havayı kirletecek olan ve on yıl içerisinde kekik üretimini tamamen yok edecek olan taş ocağı ruhsatının derhâl iptal edilmesi gerekmektedir.”