Gültepe’nin beklediği karar Konak Meclisi’nde görüşüldü

İzmir Konak Belediye Meclisi’nde 15 mahalleyi kapsayan imar revizyonu önerisi kabul edildi. Belediye Başkanı Abdül Batur’un meclise sunduğu Gültepe 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Revizyonu önerisi oy birliliği ile kabul edildi. İşte meclisten öne çıkanlar…

Gültepe’nin beklediği karar Konak Meclisi’nde görüşüldü
Yayınlama: 06.12.2019
A+
A-

Konak Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında gerçekleşti. Mecliste Başkan Batur’un 300 hektarlık alanı ve 15 mahalleyi kapsayan Gültepe Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi görüşüldü. Planlama alanı içinde Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, 26 Ağustos, Yavuz Selim, Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Zeybek, Huzur, Cengiz Topel ve Boğaziçi Mahalleleri’nin yer aldığı öneri oybirliği ile kabul edildi.

DAHA ÇOK YEŞİL ALAN

Gültepe halkının bölgenin değişimi ve dönüşümüne büyük bir önem verdiğini belirten Başkan Batur planın yeniden değerlendirdirildiğini rezize edilen planda daha çok yeşil alan olacağını vurguladı. Batur,“Geçmişte hazırlanan plan taslağı Büyükşehir Belediyesi tarafından eksikler bulunarak belediyemize iade edilmiş. Biz 6 aylık süreç içinde tamamladık. Özellikle alan içindeki çalışmalarımızı daha çok sosyal tesis alanı, daha çok yeşil alan, rekreasyon alanı, resmi ve kamu binaların yapılması üzerinde durarak yaptık. Bu çalışmayı muhalefetteki partilerimizin ilçe başkanlarını ve meclis üyelerini, odalarımızı, ilgili mahalle muhtarlarımızı bilgilendirerek bu çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’ndan ve Büyükşehir Belediyesi’nden geçecek. Sonra da askıya çıkacak.”dedi. Projenin ardından Beşetepeler Bölgesi’ne başlayacaklarını, sonrasında da Tepecik’ten Mersinli’ye kadar alanı düzenleyeceklerini söyledi.

KİRA YARDIMI

Batur bölgede yapılan çalışmada kira yardımını müteahhidin şartnameside bulunacağını belirterek,’“Daireler 2+1 ve 3+1 olarak çalışılacak. Bu alan İzmir’in en gözde yeri olacak. Buranın rantından burada yaşayan vatandaş yararlanacak”dedi. Önerinin ise oybirliği ile geçmesi mutluluk yaşattı.

3 ÖNEMLİ GÜMDEM DAHA

Mecliste iki önemli konu daha gündeme geldi. Şair, yazar, gazeteci, turist rehberi, eğitimci kimlikleriyle bilinen Prof.Dr. Şadan Gökovalı’nın ismi Alsancak’ta Mimar Sinan Mahallesi’nde yaşadığı 1394 Sokağa verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca Konak’ta büyük ihtiyaç olan açık ve kapalı spor tesisleri hakkında açıklamada bulunan Batur, öncelikle yüzme havuzu, spor salonu ve açık futbol sahasını programa alındığını kaydetti. Meclisteki bir diğer gündem olan İzmir Romanları Sosyal Dayanışma Kooperatifi’nin kurulmasına ise oybirliği ile karar verildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.