Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÜMÖZ Kadın Kooperatifi Başkanı Gürsel Erkani Appa: Kadınsız bir tarım düşünülemez!

GÜMÖZ Kadın Kooperatifi Başkanı Gürsel Erkani Appa Türkiye’de ilk olan ve Menderes’te kurulan Köy Meclisinin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erkani Appa, ‘Mücadelemiz çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak. Kadınsız bir tarım düşünülemez’ dedi.

GÜMÖZ Kadın Kooperatifi Başkanı

İzmir’in Menderes ilçesinde kurulan Türkiye’nin ilk köy meclisi açılışına bir çok isim katıldı. O isimlerden biri de GÜMÖZ Kadın Kooperatifi Başkanı Gürsel Erkani Appa’ydı.

Açılışta bir konuşma yapan S.S. Gümüldür Gümöz Mandarin Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi başkanı Erkani Appa, Biz Gümüldür’de 12 kadın üretici bir araya geldik. Mandalina yetiştiriciliğine başladık. Gümoz Kadın Kooperatifini kurduk. Ön koşulumuz iyi tarım yapan kadınların bir arada olması. Mandalina türevli 11 çeşit mal ürettik. Mandalina reçeli, tatlısı, kolonyası, enginarlı erişte, mandalina tatlısı gibi ürünler üretmeye başladık ve bu ürünler oldukça dikkat çekmeye başladı. 12 kişi başladığımız yolda şu an 14 kişi devam ediyoruz.’ dedi.

‘BÜTÜN MENDERES OVASI’NIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ’

‘Bugüne kadar kendi ayaklarımızın üzerinde durduk.’ diyen Erkani Appa, ‘Gerekirse 15 saat tencere, kazan kaynattık. Adımız Türkiye’de duyulmaya başladı. Kadınsız bir tarım düşünülemez. Kadınlarda tarımda vardır. Kadın erkek ayrımı diye bir şey yoktur. Tarla da beraber çalışıyorsak, yönetimde ve pazarlamada da bir arada olmalıyız. Hep birlikte taşın altına elimizi koymalıyız. Mücadelemiz çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak. İsteğimiz ise 14 kadın maalesef beklentileri karşılamakta zorlanıyoruz. Bu yüzden bütün menderes ovasının desteğini bekliyoruz.’ ifadelerini kullandı.’