Operasyon, saat 02.00 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi Seher Sokak’ta bulunan bir adrese gerçekleştirildi. Çatışma sırasında bölgedeki doğalgaz ve elektrikler kesildi, güvenlik gerekçesiyle çevrede bulunan 5 okulda eğitime ara verildi.
Yalova Valiliği, sabah yaptığı ilk açıklamada olayda 7 polis memurunun yaralandığını duyurmuştu.

5 kişi gözaltında
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, sürece 5 savcının görevlendirildiğini ve 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

RTÜK’ten yayın yasağı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), olayla ilgili geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.
RTÜK açıklamasında:“Süreçle ilgili resmi makamlarca yapılacak açıklamalar dışında yayın yapılmaması önem arz etmektedir.”
ifadeleri yer aldı.
Murat Bakan’dan soru işaretleri
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İçişleri Politika Kurulu Başkanı Murat Bakan, operasyonun uzun süreli çatışmaya dönüşmesine ilişkin sorular yöneltti:“Bu baskın neden saatler süren bir çatışmaya dönüştü?Polisimizin can güvenliği için sahadaki standartlar nedir?‘Yüksek riskli operasyon’ protokolü neden işlemedi?”
Bakan, ayrıca şehit sayısının 4’e çıktığına dair bilgiler olduğunu da paylaştı ve şehitlere başsağlığı diledi.
Yılbaşı öncesi IŞİD operasyonları hız kazandı
Son dönemde yeni yıl ve Noel dönemine yönelik saldırı hazırlığı istihbaratları üzerine Türkiye genelinde operasyonların artırıldığı bildirildi.
-
İstanbul’da 25 Aralık’ta düzenlenen operasyonda 115 kişi gözaltına alındı
-
Çok sayıda tabanca, fişek ve örgütsel dokümana el konuldu
26 Aralık’ta MİT ve Emniyet’in ortak operasyonunda İbrahim Burtakuçin, Malatya’da gözaltına alındı.

