Güzelbahçe Belediyesi’nden esnafa ‘ Güzel’ Destek

Güzelbahçe Belediyesi, belediyeye ait iş yerlerindeki kiracılardan 3 aylık kira ve Pandemi sürecinde faaliyetleri durdurulan tüm iş yerlerinden çevre, temizlik ve reklam ilan vergisi alınmamasına karar verdi.

Güzelbahçe Belediyesi’nden esnafa ‘ Güzel’ Destek
Yayınlama: 02.07.2020
A+
A-

Güzelbahçe Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Meclis salonunda gerçekleştirildi. Koronavirüs salgını nedeniyle 3 aydır yapılamayan mecliste esnafı sevindirecek önemli kararlar alındı. Meclisin açılışında pandemi sürecinde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

“Zor bir süreçten geçiyoruz”

Üç aydan beri büyük bir özveri ve çaba içinde çalıştıklarını belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Ülkemiz ve dünya büyük bir salgınla mücadele ediyor. Biz de Güzelbahçe Belediyesi olarak halkımızın sağlığı için büyük çaba ve özveriyle 7 gün 24 saat esasına göre çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Koronavirüs salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bizlerin en büyük tesellisi Güzelbahçe’mizde koronavirüs nedeniyle bir ölümün yaşanmaması” diye konuştu.

“Esnafa azda nefes almış olacak”

İlçe sınırlarında bulunan ve faaliyetleri durdurulan tüm iş yerlerinden 3 ay çevre temizlik ve reklam ilan vergisi alınmayacağını belirten Başkan İnce, “ Esnafımız bu süreçte ciddi sıkıntılar yaşadı. 3 ay boyunca iş yerlerini kapatmak zorunda kaldılar. Ekonomik olarak zorlandılar. Güzelbahçe Belediyesi olarak biz de 3 ay yani 19 Mart ile 19 Haziran arasını kapsayan süreçte çevre temizlik ve reklam ilan vergisini almayacağız. Ayrıca belediyemizin mülkiyetinde bulunan taşınmazların satış, ecrimisil ve kiralamadan kaynaklanan bedellerini 3 ay erteliyoruz. Kendi kiracılarımıza da bu kolaylığı sağlamış olduk. Bu 3 aylık süreç az da olsa esnafımız nefes aldırmış olacak. Pandemi süreci halen devam ediyor. Bizler tedbirleri elden bırakmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarda üzerine düşeni yapıp, kurallara riayet ederlerse daha az hasarla atlatacağımıza inancımız tam” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.