Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güzelpınar’da kadınlar masa devirdi.. Muhtar gözyaşlarını tutamadı

Denizli’nin Pamukkale İlçesi Güzelpınar Mahallesinde yapılmak istenen taş ocağı için bilgilendirme için gelen firma yetkililerinin masasını bölgedeki kadınlar devirdi. Muhtarın gözyaşlarını tutamadığı olayda vatandaşlar “Dünyanın en güzel kekiği bu bölgede yetişiyor, yok olmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Denizli’nin Pamukkale İlçesi Güzelpınar

Yapım ihalesi geçtiğimiz aylarda tamamlanan Denizli Aydın otoyolunda kullanılmak üzere bölgeye yapılmak istenen taş ocağı vatandaşların tepkisine neden oldu. Pamukkale İlçesinde bulunan verimli tarım arazilerinin ortasından geçen otoyolda kullanılması için Güzelpınar Mahallesinde de taş ocağı yapılmak isteniyor. Valilik tarafından ÇED gerekli değildir raporu verilen ocak nedeni ile dünyanın en kaliteli kekiğinin yetiştiği bölgenin talan olacağını savunan vatandaşlar bugün gelen heyeti mahalleden gönderdi.

Yükselen itirazlar üzerine yüklenici şirket yetkilileri Denizli Barosu avukatları ve çevre örgütlerinin de hazır bulunduğu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Yapılan toplantıya güvenlik personelleri ile beraber gelen firma yetkililerinin “ÇED olumlu raporu aldık, doğa ve ürünleriniz zarar görmeyecek” demesi üzerine Avukat Hasan Ozan Orpak söylenenlere itiraz etti.

HALK AYAKLANDI KADINLAR MASAYI YIKTI

ÇED raporunun alınmadığını, alınan karara da itiraz sürecinin devam ettiğini vurgulanan Orpak, yapılan işlemlerin hukuksuz olduğunu söyledi. Firma yetkililerinden gelen cevaplardan tatmin olmayan mahalle halkı, bölgeye taş ocağı yapılmasına müsaade etmeyeceklerini söylediler. Mahalleli kadınlar bilgilendirme için getirilen evraklarıın bulunduğu masayı devirerek Türkiye’nin en değerli kekiğinin yetiştirildiği alanın tahrip edilmesine, canları pahasına da olsa engel olacaklarını söylediler. Kadınların tepkisinin üzerine firma yetkilileri açıklamayı yarıda bırakarak alanı terk etmek zorunda kaldı.

MUHTAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Bir haftadır verdiği mücadelede kadınların desteğinin kendisine güç verdiğini söyleyen Muhtar Ergin Gürsoy “Tek geçim kaynağımız olan kekiği yok edecek bu projeye müsade etmeyeceğiz. 6 ayda bir İsrail’in Filistin’e zulmü gibi, bize bu zulmü reva gören kim olursa olsun, sonuna kadar direneceğiz. Yeter ki mahalle halkı ve kadınlar benim arkamda dursun” dedi.

Mahalle halkı avukatları tarafından hazırlanan dilekçe ile “ÇED gerekli değildir kararına” itiraz edeceklerini belirterek, olaysız şekilde dağıldı.

ÜRETİMİN TÜMÜ İHRAÇ EDİLİYOR

Bölgede bulunan Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici “Dünyanın yağı açısından en zengin kekiği bu bölgede üretiliyor. Yılda yaklaşık 50 milyon Dolarlık ihracat yapılan kekiğin yüzde 80’i bu bölgede yetişiyor. Yapılmak istenen taş ocağı ile iyi tarım sertifikası bulunan bu tarım ürünleri yok olacak. Halkın haklı mücadelesinin yanındayım. Taş ocağı tarıma elverişsiz başka bir bölgede yapılmalıdır” dedi.