Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hüdaverdi Akbeyik

Hasan Güngör Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu

H:AKBEYİK ; ŞAMPİYOUM,     Hoş Geldin…..DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONUMUZ.

 H:GÜNGÖR ; Hocam , Hoş Bulduk…Denizli Acıpayam Akşar Köyünde 1935 yılında dünyaya geldim.8,10 yaşlarında güreşe başladım. Bayram ŞİT abimiz şampiyon olunca bize nefes geldi,

ALLAH nasip etti. Akşar köyünden iki Dünya Şampiyonu çıktı,

         Babam Çiftçiydi, üç kişiye bir kısbet düşüyordu. Köy düğünlerinde güreşmeye başladım. Bir Düğünde Güreşirken Aynı Köyden Abimiz Bayram ŞİT ve Yaşar DOĞU beni izliyorlar ve beni beğenip Milli Takıma Çağırdılar.

           Yağlı güreşte bir hatıram var Hocam onu da anlatayım. O zamanlar her düğünde yağlı güreşler olurdu.  Hatta kızlar ‘’DÜĞÜMÜZDE YAĞLI GÜREŞ OLAÇAK ‘’ diye diretirlerdi

          . Ramazan  Güngör ile Afyon Şuhut ilçesinde yağlı güreşe katılmak için tiren ile Yola çıktık ve Afyona geldik. Bir otele yerleştik. Sabah kalktık  bir çorba içelim ve Şuhut a gidelim diye konuştuk.  Ama ikimizde yavaşdan alıyoruz, harekete geçemiyoruz. Ramazan Güngör ‘’ ÇORBA İÇELİM DİYORSUN AMA KALKMIYORSUN’’ dedi. Ben ‘’ BEN DE PARA YOK’’ dedim… O da ‘’BENDE DE YOK’’ dedi… Yola Çıktık Şuhut’a gitmek için. Paramız da yok .Bir kamyon geldi parayı güreşten sonra verelim dedik ve bindik. Kamyon sahibi bizi küçük gördü ‘’Sizin güreşme zamanınız geçti.  Küçük boy güreşler bitti. orta boy güreşler başladı .Oturun güreşleri seyredin para da istemiyorum ‘’dedi.

           Ramazan Güngör Orta ya girdi birinci oldu. Parayı hak etti. Baş Güreşlere 5 kişi çıktı ben de çıktım. Herkes bana baktı. Bu kim dediler.  Ve Güreşmeye başladık. Rakiplerimi yendim ve birinci oldum. Yendiğim güreşçi ağlıyor nasıl yenildim diye. Sonra Yanıma geldi. ’’Senin adın ne ‘’ dedi. Ben de ‘’ÇÖP HASAN’’ dedim.  Neden söylemedin…Namını duydum dedi.  Ve Paramızı alıp ayrıldık.

           Milli Takımda Güreşmeye Başladım..1957 yılında  İstanbul’da Dünya Şampiyonasında  3. Oldum.

1958 yılında Sofya’da Dünya Şampiyonu oldum. 1960 yılında Roma’da Olimpiyat Şampiyonu oldum.

Bu dönemde yeni ihtilal olmuştu. Kafile Başkanımız askerdi. ‘’Sizin kilo Sorununuz varmış, bir günde nasıl vereceksiniz ‘’ dedi. Ben de ‘’ PAŞAM BİZ CANIMIZI VERİR YİNEVATANIMIZI TEMSİL EDERİZ’’ dedim.

          1964 yılında Bulgar , Amarika’lı ve ben kaldım. Ben önce Amarika’lı ile güreştim. Çok yoruldum. Celal Atik Hocam’’ Hasan , güreş bitiyor’’ dedi…Ben duyuyorum. Hocam telaşlı. YA ALLAH diyerek bir daha daldım. Bir puan aldım ve güreş bitti. Geriye bir Bulgar kaldı. Çok yorulmuştum. 15 dakika sonra Bulgar ile güreşe başladım. Bulgar ise son bir gün dinlenmiş olarak güreşe çıktı. Ben bir gün önce rüya görmüştüm. Yıllar geçti hiç unutmam. Bir dağ yolunda at ile gidiyorum. Bulgar da Motosiklet ile geliyor. ikimiz yarışıyoruz. O koşturuyor, ben koşturuyorum. Ve Bulgar beni geçti. Sabah uyandım bu beni nasıl yenecek Bulgar’ı daha önce 6 maçta da yenmiştim. Güreş 0- 0 bitti. Birinciyi  kilo durumlarına göre belirleyelim dediler. Bulgar çıktı tartıya 87 Kg geldi. Ben Çıktım 150 gr fazla geldim.

Bulgar birinci Türk ikinci dediler. 1966 yılında yine Dünya ikinciliğim var.

1969 yılında Milli takım güreş Hacalığına başladım. Uzun yıllar Türk Milli Takım Güreş Hocalığı yaptım. Dünya Güreş sporuna ‘’ Hasan Güngör Kepçesi’’ oyunu ,tekniğini miras bıraktım.

             H.AKBEYİK ; TÜRK BAYRAĞINI Dalgalandırmak Nasıl Bir Duygu.

             H.GÜNGÖR ; Sağ olun Hocam. BEN TÜRTİYE CUMHURİYETİNİ DÜŞÜNÜRÜM. Bu Ülkeyi hem sporumla hem yaşantımla en iyi temsil etmeyi düşünürüm. Bizler öne çıkan örnek alınacak insanlarız. Bu Nedenle Sorumluluğumuz büyük. Bu Duygularla yaşadım. Önce TÜRKİYE olarak. Bir de DENİZLİ li olarak doğduğum yeri en iyi temsil edebilmek için elimden geleni yaparım. Milletime, Memleketime layık olabildiysem  mutluyum. İnşallah milletim de Mutlu Olsun.

            H.AKBEYİK;  Sağol Şampiyonum. Vatan Size Minnettardır.

           İnsan iyiliğin, Güzelliğin adıdır. İyi ve Güzel işler yapmanın adıdır.

           İyi ve Güzellik Dolu Haftalar Diliyorum. 25.03.2019

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER