Hayaldi gerçek oldu! Eski okul binası yeniden eğitime kazandırıldı

Denizli’nin Çivril İlçesi Yalınlı Mahallesi’nde atıl durumdaki eski köy okulu tadilatı Gülümse Platformu öncülünde tadilatı tamamlandı. Açılışı yapılan kütüphane ve eğitim merkezi yıllar sonra hizmete açıldı.

Hayaldi gerçek oldu! Eski okul binası yeniden eğitime kazandırıldı
Yayınlama: 05.06.2021
A+
A-

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim Bilişim sistemleri 4.sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Gamze Atmaca koronavirüs tedbirleri kapsamında okulunun uzaktan eğitime geçmesinin ardından köyüne döndü.

Atmaca en büyük hayali olan köy okulunun kütüphane ve eğitim merkezine dönüştürülmesi için kolları sıvadı.

1988 yılında eğitime kapatılan köy okulu için Çivril Belediyesi, arkadaşları ve hayırseverlerin yardımı ile imece usulüyle atıl durumdaki okulu tadilatını yaptı, içini kitap ve eğitim araçları ile doldurdu.

Yeni eğitim merkezinin açılışına ise CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Çivril İlçe Milli Eğitim İbrahim Keskin ve köy halkı katıldı.

Hayalinin gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu belirten Gamze Atmaca bu süreçte yanında olan herkese teşekkür etti.

Gamze Atmaca “salgın dönemimde öğrenimime ara verip köyüme dönünce boş ve atıl vaziyetteki ilkokulu binamızı gördüm. Köyün çocukları taşımalı eğitimle başka mahalle okullarına gittiği için köyün okulu harabeye dönmüştü. Çivril belediye Başkanı Niyazi Vural ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Keskin’le görüştüm. Okulu, gönüllülerle birlikte tamir edebileceğimizi ve yeniden kullanılır hale getirebileceğimizi söyledim. Başkan Niyazi Vural projemize sahip çıktı ve destek verdi. ‘Gülümse’ platformumuzla okulumuzun durumunu ve yapmak istediklerimizi sosyal paylaşım sayfalarından gönüllülere duyurduk. Çok kısa sürede çalışmalara başladık. İki aydır hem belediye hem de gönüllülerimizin çalışmaları ile okulumuzun tadilatı bitme noktasına geldi. Okulda üç oda var. Odanın birisini Kütüphane, birisini bayanlar için kurs ve eğitim merkezi birisini de okul öncesi çocuklarımız için oyun alanı olarak düzenledik. Destek ve bağışlarla kitap topladık. Şimdi de açılışını yaptık. Beni destekleyen ve bu projeye ekmek veren herkese teşekkür ederim.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.