HAYIRSEVER İŞADAMI ALİ TUNABOYLU HAYATINI KAYBETTİ

HAYIRSEVER İŞADAMI ALİ TUNABOYLU HAYATINI KAYBETTİ
Buldan’da pek çok hayır işine imza atan hayırsever işadamı Ali Tunaboylu vefat etti. Bir süredir rahatsız olan 86 yaşındaki Ali Tunaboylu yarın (Çarşamba) kılınacak cenaze namazı sonrası İzmir’de defnedilecek.

[dropcap]B[/dropcap]uldan bir hayırseverini kaybetti. Buldan’da, Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi, Buldan Ali Tunaboylu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi, Ali Tunaboylu METEM Öğrenci Yurdu gibi eğitim kurumlarını yaptıran Hayırsever işadamı Ali Tunaboylu İzmir’de vefat etti. Bir süredir rahatsız olan Ali Tunaboylu yarın (Çarşamba) kılınacak cenaze namazı sonrası İzmir’de defnedilecek.

ALİ TUNABOYLU KİMDİR?

Denizli’nin Buldan ilçesinde 1931 yılında doğan Ali Tunaboylu, İlköğretimini Buldan 4 Eylül okulunda tamamladı.  12 yaşında Buldan’da çıraklık hayatına atılan Tunaboylu, 18 yaşında İstanbul’a giderek 3 yıl Mahmutpaşa’da yaşadı. suadiye escort Askerliğini Konya’da yapan Ali Tunaboylu 1957-1961

yılları arasında Buldan’a yerleşerek ticarete atıldı. Hayırsever kişiliği ile tanınan Tunaboylu, Buldan’da Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi, Buldan Ali Tunaboylu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi, Ali Tunaboylu METEM Öğrenci Yurdu’nu yaptırdı. Tunaboylu ayrıca, İstanbul’da Heybeliada Göğüs Hastalıkları Hastanesi, İzmir’de Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin yapımına verdiği desteklerle tanınıyor.

Yayınlama: 14.02.2017
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.