Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvan sevgimiz çevreyi kirletmesin!

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Değirmenönü Mahallesi’nde sokak kaldırımlarındaki kötü görüntüler ‘Hayvan sevgisini yanlış mı anlıyoruz?’ sorusunu akla getiriyor.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Değirmenönü

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Değirmenönü Mahallesi’nde kaldırımlarda hayvanlara yiyecek vermek amacıyla ortaya çıkan görüntüler çevrede yaşayan vatandaşları rahatsız eden boyuta geldi. Mahallede sokaklarda bulunan kaldırımlara hayvanlara yiyecek vermek maksadıyla bırakılan gıda ürünleri sokaklarda adeta mikrop saçıyor. Hayvanların beslenmesi konusunda vatandaşların duyarlı davranışı değerli olsa da hayvan sevgisi çevreyi kirletme boyutuna ulaşınca şikayetleri de beraberinde getiriyor. Çocuk parklarına yakın noktalarda bulunan kaldırım kenarlarına gelişigüzel koyulan yiyecekler hem çevreyi kirletiyor hem de çocukların yaşam alanlarında hastalıklara davet çıkarıyor. Kaldırımlara bırakılan kemik parçaları, yemek artıkları sıcak havanında etkisi ile kısa sürede koku ve mikrop yayar hale geliyor.

MAMA İLE HEM SAĞLIKLI HEM DE HİJYENİK BESLEYEBİLİRSİNİZ

Sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı olma konusunda uzmanlar, hayvanlar için satılan mamalar ile yapılmasının sokak hayvanları için hem daha sağlıklı hem de çevre içinde basit bir yöntem olduğunu tavsiyesinde bulunuyor. Hatta ülkemizde bazı kentlerde belediyeler bununla ilgili adımlar atarak hayvanların barınması ve beslenmesi ile ilgili de çalışmalar gerçekleştiriyor. Denizli’de bu konu ile ilgili Pamukkale Üniversitesi de katkıda bulunan çalışmalar gerçekleştiriyor.

Değirmenönü Mahallesi sakinleri de kaldırımlarda çöp kenarlarında karşılaştıkları bu manzaralardan şikayetçi olduklarını ifade ediyor.

Haber: Serkan ÖZKURT

Hayvan Sevgisi

Ege Bölgesi haberleri için tıklayın!

Yollarımız Asfalt yerine beton olsa nasıl olur?