Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hem öğrencilik yapıyor hem de tarımla uğraşıyor

Denizli’nin Tavas İlçesi Solmaz Mahallesinde yaşayan 14 yaşındaki İzzet Han Cabbar, dedesinin aldığı civcivleri besleyerek hayvancılık serüvenine başladı. İzzet Han bugün 200 adet tavuk, 15 küçükbaş ve 6 Büyükbaş hayvana sahip oldu.

Denizli'nin Tavas İlçesi Solmaz

Denizli’nin Tavas ilçesi’ne bağlı Solmaz Mahallesi’nde yaşayan 14 yaşındaki İzzet Han Cabbar, hayvan sevgisi ile öğrenciyken para kazanmaya başladı. Kazandığı para ile kurbanlık kuzu ve oğlak alan daha sonraki dönemde yumurta ve kurbanlık satışından elde ettiği kazançla büyükbaş hayvan alan işletmedeki hayvan sayısını kendi gayreti ve ailesinin desteğiyle her geçen gün artırarak büyütmeye devam ediyor.

14 yaşındaki İzzet Han’ın bu başarısı nedeniyle Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İNAMLIK, İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz ERKAYA ve Tavas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil NAS ve Tavas Ziraat Odası Başkanı Süleyman TOZLUKOĞLU tarafından ziyaret etti.

Ziyaret esnasında İzzet Han’ın yaptığı çalışmalardan etkilendiğini ifade eden İl Müdürü Yılmaz ERKAYA “ Sevgili İzzet senin yaptığın çalışmaları duyunca seni birde evinde ziyaret etmek istedik. Maşallah senin burada kuşların, keçilerin koyunların, ineklerin ve tavukların var. Hem okuyor hem tarımla uğraşıyorsun. Üretiyor, kendine ve ailene gelir sağlıyorsun. Yaşıtlarına örnek olduğun için teşekkür ediyorum. Umarım ileride daha iyi yerlere gelerek ülkemiz tarımına büyük katkılar sağlarsın. Biz teşkilat olarak her zaman senin ve bütün üreticilerimizin yanındayız” diyerek duygularını dile getirdi.