Heyelan felaketi yaşayan Eğridere Köyü sakinleri yardım bekliyor!

2019 yılında İzmir’in Bornova İlçesi Eğridere Köyü’ne yapılan hobi bahçesinin neden olduğu ve 2019 Şubat’ta meydana gelen heyelan sonucu 35 köy sakini evlerinden oldu. Yetkililerin unuttuğu köy sakinleri haklarını arıyor.

Heyelan felaketi yaşayan Eğridere Köyü sakinleri yardım bekliyor!
Yayınlama: 22.01.2021
A+
A-

Eğridere köyü sakinleri verdikleri röportajda iki yıl önce meydana gelen olaydan sonra yetkililerin en kısa sürede evlerinin yapılacağını, hiçbir şekilde mağduriyet yaşatmayacaklarının vaat edildiğini söyleyen köylüler, o günden bu güne bir adım ileri gidilmediğini söyledi. Herhangi bir krediye girip ev yapabilecek güçlerinin olmadığını söyleyen köylü sakinleri bir an önce bu durumun bir çözüme kavuşturulmasını talep ediyor.


2 Yıldır konteyner evlerde yaşayan köy sakinleri, hayvanlarına bakabilmek için her gün AFAD tarafından riskli ve boşaltılması gerekilen bölge ilan edilen alana gidip hayvanlarına bakıyor. Heyelan sonucu evlerinden olan köylüler şimdi de hayvanlarından olmak istemediklerini ifade ediyor.


‘ÜVEY EVLAT MUAMALESİ GÖRÜYORUZ’

Ayrıca atık su ve kanalizasyon borularına da bir çözüm getirilmediğini söyleyen köylüler, üvey evlat muamelesi gördüklerini bu durum için çözüm beklediklerini belirtti. Ayrıca gerekli önlemler alınmadığı sürece toprağın daha fazla kayacağı ve köyün alt tarafları içinde durumun risk teşkil ettiğini söyledi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.