Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hüdaverdi Akbeyik Yazdı: Çal yöresinde güzel şeyler yapılıyor

Zengin Kültürü ve Tarihi
Zengin Kültürü ve Tarihi ile Denizli ve Türkiye’nin Gelişmesine Önemli katkılar sağlayan Baklan, Bekilli ve Çal İlçelerimiz , Tarım-Orman- Hayvancılık  ve Doğal Güzellikleri ile de ilimiz ve Ülkemizin Güzelliklerine Güzellikler katmaya devam ediyor…
İzmir ‘in işgalini haber alır almaz  15.Mayıs 1919 da Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi Denizli de Milli Mücadele Hareketi Başlattı. Sarayköy, Buldan,Acıpayam, Tavas, Çivril ile Birlikte 17 Mayıs 1919 da Çal Yöresi de Milli Mücadelede yerini aldı. Çal Müftüsü Ahmet İzzet Çalgüner liderliğinde Çal Yöresi İnsanı da her Türk Vatandaşı gibi Malı ve Canı ile Milli Mücadeleye katıldı.
Bugün 2019 yılında Çal Yöresi İnsanı ,Zengin bu tarihi ve kültürü üzerine ,  Üzüm, Arpa,Buğday, Nohut, Kekik, Adaçayı, Lavanta, Mısır, Ayçiçeği, Pancar, Bamya, Anason Haşhaş ve ÇALGARASI ÜZÜMÜ ile , tarım- orman,çevre ve Doğal zenginliklerine  devam etmektedir.Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık ile sürdürmektedir. Çal ÖZEL ORMANI ile Türkiye ye Örnek olmuştur…. Alp- Üst yapılar  büyük ölçüde tamamlanmış ve Sosyal-Kültürel Etkinlikleri ile bu Güzelliklerine Davet Etmektedir..
Bahar ayında HÜSAMETTİN GAZİ ANMA VE BAHAR etkinlikleri BAKLAN, Ağustos ayında KÜLTÜR- SANAT VE ÜZÜM etkinlikleri BEKİLLİ , Ağustos Ayında ‘KOYUN SUDAN GEÇİRME VE ÇOBAN GÜZELİ ve Eylül Ayında da BAĞ BOZUMU etkinlikleri ÇAL ilçemizde yapılmaktadır… Bu yıl ilk defa 30 ağustosda  Milli Mücadele’nin 100.yıl Çal Yöresi etkinlikleri yapıldı..
Çal Bağ Bozumu Şenlikleri, bu sene 6,7,8 Eylül tarihlerinde yapıldı…Baklan, Bekilli. Çal ve Güney Belediye Başkanlarının YÖRE ÜZÜMÜNÜN üretim ve pazarlamasında işbirliği yapılması ile ÜZÜM üreticisi ilk Yüzü güldü….Çal Yöresi Üzüm üreticisi bu Moral ile Bağ Bozumu şenliklerine katıldı.  Ve 6 Eylül de Görkemli bir açılış ve 8 Eylül de Görkemli  kapanış ile de Morallerini Yükseltti.
Çal Yöresinde  2019  Yılı Bereketli Geçiyor… Çal Yöresinde İyi ve Güzel İşler Yapılıyor….İnsan İyiliğin ve Güzelliğin Adıdır…İyi ve Güzel İşler Yapmanın Adıdır… İyilik ve Güzellikler Dolu Haftalar Diliyorum….