Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hükümetten Vatandaşa e-haciz şoku.. 1.5 milyon kişiye haciz geldi!

Devlete borcunu ödeyemeyen yurttaşların banka hesabına e-haciz konması uygulamasında ikinci dalganın başladığı belirtildi. 1.5 milyondan fazla kişiyi kapsayan e-haciz sonrası, vatandaşların hem paralarını çekmek hem de borç ödemek için bankalara akın ettiği bildirildi.

Devlete borcunu ödeyemeyen yurttaşların

Sözcü’den Taylan Büyükşahin’in haberine göre, ekim ayı başında gündeme gelen ve 3.3 milyon kişiye gönderilen e-hacizlerde ikinci dalga dün başlatıldı.

Motorlu Taşıtlar Vergisi, mahkeme harç borcu, trafik cezası, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borcu, sigara cezası, köprü kaçak geçiş dahil hemen hemen tüm borç ve cezalar için e-haciz yapıldı.

‘Hesapta bakiye olsun ya da olmasın e-haciz gönderiliyor’

Bu sefer 1.5 milyondan fazla kişiyi kapsayan e-haciz sonrası, vatandaşlar hem paralarını çekmek hem de borç ödemek için bankalara akın etti.

Ekim ayında yapılan e-hacizlere göre yapılan bu son işlemlerin kapsamı da genişletildi.

Şu an çalışsın veya çalışmasın, hesapta bakiye olsun ya da olmasın e-haciz gönderiliyor. Dul ve yetim aylığı alanlarla birlikte, KYK borcu olup henüz çalışmayanların da hesaplarına e-haciz işlemi yapıldı.

E-haciz nedir?

E-haciz uygulaması, 6183 sayılı yasanın 62. maddesine eklenen hüküm gereğince ve yine aynı yasanın 79. maddesi hükmü gereğince borçlu mükelleflerle ilgili bunların banka hesaplarına uygulanan bir haciz yöntemidir.

e-haciz nasıl kaldırılır?

E-haciz işlemi gerçekleşmeden önce bu süreci durdurmak için size bildirilen 7 günlük süre içinde ödeme yapabilir ya da borcunuzu taksitlendirebilirsiniz. Eğer banka hesabınızdaki mal varlığınıza haciz geldiyse banka ile anlaşarak taksitlendirme yapabilir ve bu şekilde haczi kaldırabilirsiniz. Herhangi bir ödeme yapmadığınız takdirde borcunuza istinaden haciz işlemi gerçekleştirilir. E-haciz uygulaması ile gayrimenkullere de haciz konulabilir.