İdlib’deki son gelişmler… 50 şehit iddiası!

İdlib’de düzenlenen operasyon kapsamında, 10 Şubat’tan itibaren bu yana 1709 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği açıklandı.

İdlib’deki son gelişmler… 50 şehit iddiası!

İdlib’de yapılan operasyonlar kapsamında rejime ait 55 tank, 3 helikopter, 18 zırhlı araç, 29 obüs 21 askeri araç, 4 doçka, 6 mühimmat deposu ve 7 havan imha edildi.

İdlib’de türk askerine saldırı iddiası. Sosyal medyada Rusya’nın Türk askerine saldırdığı ve 50 şehit 100 yaralı olduğu haberleri gündemden düşmüyor.

Sosyal medyada gündem 27 Şubat 2020 türk askerlerine saldırı iddiası. Tüm hesaplarda dönen İdlib’de hareket halindeki türk konvoylarımız hava saldırısıyla vurulup, İdlib’e konuşlu bir mekanize birliğimizi hava saldırısı ile vurulduğu iddiası. Şehit sayısı 30 ve 50 arasında haber yapan yabancı basınla birlikte, çok sayıda yaralı askerimiz olduğu haberleri var.  Şehit ve yaralı askerlerimizle ilgili çeşitli video linkleri, konuşma ses kayıtları yayınlanıyor. Çok yüksek sayıda şehit haberleriyle birlikte Whatsapp’dan da görüntüler gelmeye başladı. Peki Şehit haberleri ne kadar doğru? İdlib’de 50 Şehit 100 yaralımız mı var?

İdlib’de ki haberler ve videoların gerçekliği hakkında kimsede net bir bilgi yok. Çekilen bir videoda Türk Silahlı Kuvvetlerine ait araçlarda patlama ve bir yerde patlama videoları var. Resmi rakamlar Milli Savunma Bakanlığından gelmediği sürece bu haberlere inanmamak gerektiğini tekrardan söyleyelim. Ancak en net ve ayrıntılı açıklama bu gece gelecektir. Şu anda bilgi kaynağı yetersizliği nedeniyle “65 komondonun enkazına giden 51. komondonun 2. taburunun 1. bölüğü yolda giderken konvoyu uçak vuruyor. Şu an kaç şehidimiz ve yaralımız olduğu belli değil” diyerek o bölgede net teyit ettiğimiz bilgi var. Erdoğan Acil toplantı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında biraz önce acil bir İDLİB toplantısı gerçekleştiriyor.

Yayınlama: 27.02.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.