Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İkinci el konut kredisi faiz oranları açıklandı mı? Şartları neler?

Dar gelirli ve orta

Dar gelirli ve orta gelirliye yönelik konut kampanyasının duyurulmasının ardından gözler ikinci el konut kampanyası ve şartları detaylarına çevrildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konut kampanyasına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Peki, İkinci el konut kredisi faiz ne zaman olacak? İkinci el konut kredisi faiz oranları nedir? İkinci el ev kredisi detayları neler? Konut kredisi kampanyası ödeme planı ne? İkinci el konut kredisi hesaplama 180 ay için nasıl yapılacak? Tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası haberimizde. 

İkinci el konut kredisi detayları, son günlerde en çok aranan konular arasında yer almaya başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından dar gelirli ve orta gelirli kişilere yönelik başlatılan konut kampanyalarının ardından gözler ikinci el konuta çevrilmişti. Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Bakan Murat Kurum, ikinci el konut kredisi detayları ile ilgili merak edilenlere yanıt verdi. 

İkinci El Konut Kredisi Detayları Nedir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konut kredisi detayları ile ilgili, “İkinci el konut alacaklar için ilk evini alacaklara uygulayacağımız destekleri uygulayamayacağız. Ama önü açılacak mı, açılacak. Kredi almalarının önü açılmış olacak. Şu an alamıyorlar” dedi. 

Bakan Murat Kurum, bir taraftan yeni evim konut kredisi şartları konusunda çalışma yapıldığını, diğer taraftan da yeni konut arzını, istihdamı ve üretimi artırmak olduğunu söyledi. Bakan Murat Kurum, “Yani hepsini eş zamanlı yürütmek. Konut kredisi kampanyası 2 el için de destek olmak için çalışmalar yapacağız. Ama henüz şu aşamada somutlaşmış bir çalışma yok” dedi. 

Kurum, ikinci el konutla ilgili kampanyanın ne zaman hayata geçirileceğiyle ilgili de, “Kısa vadede bir şey beklemeyin; ama zaman içerisinde İkinci el konut kredisi detayları üzerinde çalışıyoruz. Sonuçta biz elimizdeki tüm araçları kullanarak çözümler üretiyoruz. Kira ile ilgili bir sınırlama getirdik. ‘Alt gelirlilere destek olacağız’ dedik. Alt gelirle ilgili büyük bir kampanya yaptık. ‘Orta gelire destek olacağız’ dedik; orta gelirle ilgili ilk evini alacak, yeni evini alacak kişilere yeni finansman modeline uygun bir kampanya yaptık; işte 2 milyona kadar 0,69, 2-4 milyon arası 0,79, 4-5 milyon arası 0,99 olacak şekilde. Burada önceliğimiz; ilk evini alacak kişiler, yeni evini alacak kişiler” diye konuştu. 

İkinci El Konut Kredisi Şartları 2023

İkinci el konut kredisi şartları 2023 düzenlemesinde ilk evdeki gibi bir kampanya olmaması gerektiğini kaydeden Kurum, “Niye? Sonuçta ilk ev, yeni ev. Yani biz burada yeni evim konut kredisi şartları ile konut yapılmasını sağlıyoruz. Diğer taraftan da ilk evini alacak orta gelire destek oluyoruz. Bunu zaten kampanyanın başında ikinci evlere yapmamamızın sebebi, üretimi de artırmak istiyoruz, istihdam da artsın, üretim de artsın. Dolayısıyla ikinci el ile ilgili veya orta gelirin üstündeki evlerle alakalı yapılacak bir çalışma, aynı desteklerle olmayacak. Yani ikinci el konut kredisi şartları 2023 için ilk evini alacaklara uygulayacağımız destekleri uygulayamayacağız. Ama önü açılacak mı, açılacak” dedi.