“İMAR BARIŞI, TARİHİ BİR FIRSAT SUNUYOR”

“İMAR BARIŞI, TARİHİ BİR FIRSAT SUNUYOR”

AK Parti İzmir Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Necip Nasır, imar barışı düzenlemesinde başvuru süresinin uzatılmasının, vatandaşlar için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Nasır, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için 31 Ekim tarihinde dolacak olan yapı kayıt belgesi başvuru süresinin, 31 Aralık 2018 tarihine dek uzatılmasının mülkiyet sorunu yaşayan vatandaşlara ek bir olanak sağladığını dile getirdi.

İmar barışıyla birlikte vatandaşların mülkiyet sorununun giderildiğini dile getiren Necip Nasır,  ileride cezai ve hukuki sorunlarla karşılaşılmaması için bu fırsatın istismar edilmemesi ve doğru beyanlarda bulunulması gerektiğine de dikkat çekti.

Nasır,  “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın elinde 31.12.2017 tarihi itibariyle ülkenin tamamının uydu görüntüleri mevcut. Mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların bu fırsatı istismar etmemeleri   gerekiyor” dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre 27 Ekim tarihi itibariyle yaklaşık 8 milyon 150 bin kişinin “İmar Barışı” için başvuruda bulunduğunu hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletin vatandaşıyla barıştığı, mülkiyet sorununu gideren imar barışı, 01 Ekim 2017 tarihinde çıkan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ve önümüzdeki günlerde eksiklikleri tamamlanarak çıkacak olan kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte, bu düzenlemeleri ülkemiz ve İzmirimiz için fırsata çevirerek, İzmir’i bölgesiyle bütüncül olarak planlayabiliriz”

Yayınlama: 01.11.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.