İngiliz yapılarını Türk doğal taşları süsleyecek

Türkiye’ye 2022 yılında 2,2 milyar dolar döviz kazandıran, ekmeğini taştan çıkaran doğal taş ihracatçıları, İngiliz mimarların prestijli projelerinde Türk doğal taşı kullanmaları için Londra seferine çıkıyor.

İngiliz yapılarını Türk doğal taşları süsleyecek
Yayınlama: 05.02.2023
A+
A-

150 farklı çeşit doğal taş ve 650 renk ve desen seçeneği sunan Türk doğal taş sektörü, Türkiye’nin doğal ihracat lideri Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin organize ettiği, “İngiltere Doğal Taş Sektörel Ticaret Heyeti”nde 5-10 Şubat 2023 tarihleri İngiltere’de mimarlar ve ithalatçılarla yoğun bir hafta geçirecek.

Türk doğal taşına değer katmak için pazarlama stratejisi yürüttüklerini aktaran Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, “İngiltere Doğal Taş Sektörel Ticaret Heyeti” kapsamında 6 Şubat 2023 tarihinde mimarlık firmalarıyla bir araya geleceklerini, mimarların prestijli projelerinde Türk doğal taşları kullanmalarını sağlamak için mimarlara Türk doğal taşlarının zengin renk ve desen özellikleri hakkında sunum yapacaklarını vurguladı.

Ticaret Bakanlığı desteğiyle hayata geçirdikleri “İşlenmiş Doğaltaş Sektöründe Tasarım Odaklı İhracatın Geliştirilmesi” isimli URGE Projesi kapsamında İngiltere’ye 2018 yılında “İngiltere Doğal Taş Sektörel Ticaret Heyeti” yaptıklarını hatırlatan Alimoğlu, “İngiltere’de doğal taşlarımızın prestijli projelerde kullanımında mimarlar karar verici. 2018 yılındaki ticaret heyetimizde Zaha Hadid, Stanton Williams, Squire&Partnerk, Simpson Haugh, Allford Hall Monaghan Morris, Wilkinson Evre, Adjaye Associates gibi İngiltere’nin ünlü mimarlık ofislerinin aralarında yer aldığı 50’den fazla ünlü İngiliz mimarla bir araya gelmiştik. Bu sefer halkaya yeni mimarlık ofislerini dahil edeceğiz“ dedi.

Fuarda, doğal taş sektörünün 360 derece taraflarını buluşturacağız

“İngiltere Doğal Taş Sektörel Ticaret Heyeti”nin ikinci gününde ithalatçı firmaları ziyaret edeceklerini dile getiren Alimoğlu, “İngiltere’de 8 Şubat 2023 tarihinde Surface Design Show Fuarı’nı ziyaret edeceğiz. Bu fuarda Türk ihracatçılarımızla, ithalatçılar ve mimarların davetli olduğu bir network kokteyli düzenleyeceğiz. Burada doğal taş sektörünün 360 derece taraflarını buluşturacağız“ şeklinde konuştu.

EMİB’in doğal taş ihracatında hedefi 1 milyar dolar

Türk doğal taş sektörünün güçlü oyuncuları 15 firmadan 16 yetkili isimle, İngiltere’deki doğal taş ithalatçıları ve mimarları 9 Şubat 2023 Perşembe günü ikili iş görüşmelerinde buluşturacakları bilgisini veren Başkan Alimoğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Türk Doğal Taş sektörünün en büyük ihraç pazarı Çin’de yaşadığımız daralmayı aşmak için 5-8 Haziran 2023 tarihlerinde dünyanın en büyük doğal taş fuarı olan Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na 3 yıllık aradan sonra Milli Katılım Organizasyonu yapacağız. Dünya genelinde konumumuzu güçlendirmek için alternatif pazar arayışlarımız kapsamında İngiltere’nin bize büyük fırsatlar sunacağına inancımız tam. 2022 yılında 770 milyon dolarlık doğal taş ihracatı yapmıştık. Çin, İngiltere ve diğer ülkelerde yapacağımız tanıtım çalışmalarıyla EMİB olarak doğal taş ihracatımızı 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin “İngiltere Doğal Taş Sektörel Ticaret Heyeti”ne; “Alimoğlu Mermer Granit Sanayi ve Ticaret A.Ş., Alpar Mermer Sanayi ve Ticaret A.Ş., CCK Doğaltaş San. Tic. Ltd. Şti., DESARC Dış Ticaret ve Danışmanlık Ltd. Şti., Hakan Şen Mermer İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti., İvme Mermer Mad. İnş. Nak. Tur. Tem. Yemek Müh. Hiz. Tic. Ltd. Şti., İz Granit Madencilik Loj. Tic. Ltd. Şti., Kaymin Mermer Madencilik Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Kömürcüoğlu Mermer San. Tic. A.Ş., Lion Stone Art Madencilik Mimarlık Ltd. Şti., MRT Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sezgin Mermer San. Tic. A.Ş., Çiftyıldız Mermer San. Tic. A.Ş., Şenler Mermer Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şuayp Demirel Madencilik San. Tic. Ltd. Şti.” firmaları yetkilileri katılacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.