İngilizce’de “Derece” Yaptılar

İngilizce’de “Derece” Yaptılar

Türkiye’nin 81 ilinden İzmir’e gelen öğrencilerin, en iyi İngilizce konuşan kişi olabilmek için birbiriyle verdikleri kıyasıya mücadele izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Türkiye’nin “En İyi İngilizce Konuşan” öğrencileri, Derece Koleji ana sponsorluğunda Solis Proje Fabrikası tarafından bu yıl üçüncü kez organize edilen Best Contest Turkey Yarışması’nda belirlendi. İki gün süren yarışmanın açılışına, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından İzmit Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen Şampiyonlar Şampiyonası’nda olması nedeniyle canlı bağlantıyla katılan Milli Sporcu ve Derece Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, öğrencilere başarılar diledi. Ülkü, “Böyle bir organizasyona ana sponsor olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu yarışma ülke çapında yapılıyor. Umarım giderek artarak ülkenin sınırlarını aşabilir ve her yere örnek olur diye düşünüyorum” dedi. Ülkü, nitelikli dil eğitiminin Derece Koleji’nin her zaman önceliği olduğuna dikkat çekerek, “ Okul öncesi ve ilkokul İngilizce programı haftalık 10’ar ders saati ancak bu sayı 5. sınıfta 18 ders saatine ulaşıyor. Yoğun yabancı dil programıyla çocuklarımızın orta öğretim İngilizce donanımına temel teşkil ediyoruz. Buradaki eğitimi de ‘Yaşayarak Öğrenme’ sloganıyla veriyoruz” diye konuştu.

Ülkü’nün açılış konuşmasından sonra düzenlenen “İş dünyası ve İngilizce” konulu panel büyük ilgi gördü. Panelde Megapol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler ve Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer, İngilizcenin mesleklerinde ve iş dünyasındaki yerini anlattı.

Derece’de dil eğitimi paneli

Günün ikinci programında yarışmacılar, Derece Kolej’inde düzenlenen “İngilizce Dil Eğitiminde Zorluklar ve Çözüm Önerileri” konulu panele katıldı. Derece Koleji Müdürü Ahmet Fıstıkçı’nın ev sahipliğindeki panelde, yarışma jürisi olan Ege Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Silkü, İYTE Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sinem Bezircioğlu, Ege Üniversitesi Hazırlık Bölümü eski Müdürü Mengü Noyan Çengel konuşmacı olarak katıldı. Panelde İngilizce dil eğitimi masaya yatırıldı. Prof. Dr. Silkü, öğrencilerden değişim programlarından faydalanmaya çağırarak, “Böylece dil yeteceğinizi geliştirebilir ve çok iyi yerlere gelebilirsiniz” diye konuştu. Panele Amerika’dan canlı yayınla bağlanan Tennessee Üniversitesi Öğretim Görevlisi Engin Ayvaz ise Dünya genelindeki yabancı dil eğitimi sıralamasında, Türkiye’nin bulunduğu konumdan örnekler vererek Türkiye’nin dil eğtiminde farklı adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Kızların başarısı

Panel sonrasında Best Contest Turkey yarışmasında lise kategorisi büyük çekişmeye sahne oldu. oluşan jüri oldukça zorlandı. Lise kategorisinde Buket Sılan Tuncer birinci, Ezgi Türer ikinci ve Fatma Dilara Akça ise üçüncü oldu. Üniversiteler kategorisinde ise birinciliği Melisa Avcı alırken, ikinci Doğa Tekin, üçüncü ise Keremcan Bayram oldu. Kız öğrencilerin başarısı dikkat çekti. Yarışma Direktörü Ahmet Veli Olgundeniz, Best Contest Turkey için 700’ün üzerinde yarışmacı başvurusu alındığını belirterek ödülün ise dereceye giren ilk üç öğrenciye 5 yıldızlı tatil olduğunu söyledi. Yarışmacılar ayrıca ESBAŞ Uzay Kampı’nı da ziyaret etti.

Yayınlama: 17.04.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.