Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“İnsana Verdiği Önem ve Hemşehrilerine Verdiği Değerden Dolayı Teşekkür Ediyoruz”

Bu haberin fotoğrafı yok
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği “İçme Suyu Depolarının Dünü ve Bugünü” isimli sergi Yunusemreli muhtarlar tarafından da büyük ilgi gördü. Yunusemre ilçesinde görev yapan mahalle muhtarları, insana verdiği önem ve hemşerilerine verdiği değer nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür etti.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 17 ilçeye daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu temin etmek amacıyla gerçekleştirdiği içme suyu depolarının bakım onarımı ve tesisat yenileme çalışmalarına yönelik bir sergi düzenledi. Depoların eski ve yeni hallerinin fotoğraflarla ortaya konduğu sergide, eski vanaların yanı sıra, değiştirilen paslı su boruları içerisinden çıkan yabancı maddeler de yer alıyor. Çok sayıda vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarının ziyaret ettiği serginin bu seferki konukları Yunusemre ilçesinde görev yapan mahalle muhtarları oldu. Sergiyi hayranlıkla gezen muhtarlar, bu güne kadar sağlıksız içme suyu depoları ve yıpranmış su borularından içme suyu tükettiklerini ve MASKİ tarafından yapılan hizmetlerin ne kadar önemli olduğuna bir kez daha dikkat çektiler.
“MASKİ sayesinde daha sağlıklı su içeceğiz”
Sergideki parçaları görünce çok şaşırdıklarını söyleyen Karakılınçlı Mahalle Muhtarı İhsan Ökdem, “Gerçekten çok kötü durumda su içiyormuşuz. Sağolsun MASKİ hepsini yenilemeye başladı. Depoların boyalarını yaptı, içlerini temizledi, fayanslarını döşedi. MASKİ sayesinde bundan sonra daha temiz, daha güzel ve daha sağlıklı su içeceğiz. Buna inanıyoruz ve MASKİ’ye güveniyoruz” dedi.
“İçler acısı durumu “MASKİ” yok etti”
Demirci Mahalle Muhtarı Cafer Gözen, “MASKİ’nin yapmış olduğu bu çalışmayı gezdik. Sergide hakikaten içler acısı durumla karşılaştık. MASKİ’nin yaptığı güzel işleri çok iyi biliyoruz ve onları tebrik ediyoruz. Çok iyi işlere imza atıyorlar. Ayrıca Genel Müdürümüze ve daire başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“MASKİ sayesinde artık gönül rahatlığıyla su içeceğiz”
Sergiyi görünce hayretler içinde kaldığını ifade eden Fatih Mahalle Muhtarı Doğan Akın, “Paslı ve içleri pislik dolu borulardan su içtiğimize göre yaşadığımıza şükretmemiz gerekiyor. MASKİ’ye Allah güç kuvvet versin. Onların sayesinde hastalıktan kurtulduk. Artık temiz ve sağlıklı su içebiliyoruz. Yeni borular bizlere daha sağlıklı içme suyu sağlayacak ve bundan sonra da gönül rahatlığıyla su içeceğiz” dedi.
“Depolar yenilendikçe muhtarların yüzü güldü”
Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, “MASKİ’nin düzenlediği sergiyi gezdik. İyi bir kıyaslama için güzel bir sergi olmuş. Eski içme suyu borularını, depoların durumlarını ve mevcut sıkıntıları gördük. Daha sonrasında ise yapılan yenileme çalışmalarına sergide şahit olduk. Su hayat ve su hepimiz için, insanlık için çok önemli. Bu konuda yapmış olduğu çalışmalardan da anlaşılacağı üzere Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ insan hayatına çok değer veriyor. Kırsal alandaki muhtarlarımızdan şikayetler alıyorduk. Şu an yapılan altyapı çalışmaları ve yenileme çalışmaları sayesinde sağlıklı içme suyuna kavuştuk. Depolar yenilendikçe muhtarların yüzü güldü. İnsana verdiği önem ve hemşerilerine verdiği değerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a kolaylıklar diliyoruz, çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.