İşte Acıpayam’daki Depremin İlk Bilançoları!

İşte Acıpayam’daki Depremin İlk Bilançoları!
Yayınlama: 20.03.2019
A+
A-

Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5. şiddetindeki depremin en fazla zarar verdiği mahallelerin başında gelen Ucarı’da vatandaşlar evlere girmemeleri hususunda anonslarla uyarılıyor. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği 120 hanelik mahallede 15 ev yıkılırken, 20’den fazla ev de zarar gördü. 

DEPREM ESNASINDA 3 KİŞİ YARALANDI!

3 kişinin yaralandığını belirten Mahalle Muhtarı Serkan Aydın, “Yaralılardan biri evin içindeymiş, diğer ikisi de dışarıya kaçarken her ikisinin de başına kiremit düşmüş, durumları ağır değil tedavileri hastanede yapılıyor. Ahırlarımızın duvarları yıkıldı. Ekipleri bekliyoruz” diye konuştu. 

ÇOK SAYIDA EV ZARAR GÖRDÜ

5.5 şiddetinde depremin yaşandığı Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5. şiddetindeki depremin en fazla zarar verdiği mahallelerin başında gelen Apa’da vatandaşlar evlere girmemeleri hususunda anonslarla uyarılıyor. Zarar tespit çalışmalarının devam ettiği 200 hanelik köyde 1 ev deprem sırasında tamamen yıkılırken, çok sayıda ev de zarar gördü. Mahalle Muhtarı Feridun Arman, deprem sırasında bir ahırın da çöktüğünü, içeride bulunan 4 adet büyükbaş hayvanın kurtarıldığını söyledi. 

ÇEVRE MAHALLELERDE DE HASAR MEYDANA GELDİ

Depremin merkez üssü olarak belirlenen Ucarı ve Yeniköy dışında ilçe merkezi ve yakın olan bazı mahallelerde de evlerde maddi hasarlar meydana geldi. Binalarda oluşan çatlaklar dikkat çekti. Acıpayam’ın Pınaryazı Mahallesinde de bazı evlerde hasar meydana geldiği belirtildi. Pınaryazı Mahalle Muhtarı Mümin Kılınçarslan, mahallemizde bazı evlerde oluşan çatlaklar ve bazı maddi hasarlar dışında bir şey yok. Tüm Acıpayamlılara yaşanan bu afetten dolayı geçmiş olsun diyorum’ dedi.



Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.