Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti İzmir’de CHP Etkisi

Bu haberin fotoğrafı yok

İYİ Parti İzmir’in milletvekili listesi parti teşkilatını memnun etti. Birinci bölgede MHP’de uzun süre İzmir İl Başkanlığı yapan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu liste başı oldu. Dervişoğlu’nun hemen arkasından ise DYP ve DP’de il başkanlığı görevinde bulunan, DYP’den bir dönem milletvekili seçilen Yıldırım Ulupınar yer aldı. Liberal yazılarıyla dikkat çeken gazeteci Mehmet Tezkan’ın listede yer alması ise sürpriz olarak değerlendirildi. Alevi olan, aynı zamanda Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer’in listede yer alması dikkatlerden kaçmadı. Demokrat Partili Osman Varol da listenin altıncı sırasında yer aldı. İYİ Parti İzmir il yönetiminde yer alan Bülent Kırılmaz yedinci, Serap Özöktem ise sekizinci sıradan milletvekili adayı oldu.

İkinci bölgede eski CHP’li liste başı

CHP İzmir Milletvekiliyken İYİ Parti’ye geçen ve burada Parti Sözcüsü olan Aytun Çıray, ikinci bölgede liste başı oldu. Çıray’ın hemen arkasından ise iş adamı Mustfa Kerpişçi geldi. Üçüncü sırada ise Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu yer aldı. İkinci bölge dördüncü sırasına ise Hüsmen Kırkpınar oturdu.

Gayet memnunuz

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, “Listeden gayet memnunuz. Teşkilatlardan gelen isimler var. İzmir’in tüm bölgelerini temsil eden adaylarımız listede. Bu liste İzmir’de İYİ Parti’ye başarı getirir” dedi.

İYİ Parti’nin Gözü CHP’lilerin Oyunda

Listeyi yorumlayan İYİ Partililer, “Bu listede milliyetçiler, muhafazakarlar, solcular, liberaller kısacası her kesimden isim var. İzmir’de CHP’liler bu listeye oy atar. CHP’nin listesine CHP’liler bile tepkili” yorumunda bulundu.

 

Kaynak: gundemebakis.com