İYİ Parti İzmir’den Görkemli Aday Tanıtımı

İYİ Parti İzmir’den Görkemli Aday Tanıtımı

İyi Parti İzmir milletvekili adayları Kültürpark Fuar alanındaki İsmet İnönü Sanat Merkezinde yoğun ve görkemli bir katılımla gerçekleştirildi.  Tanıtım toplantısına İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, 1. ve 2. bölge milletvekili adayları, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

 

Konuşmasında aday listelerinin İzmir’in en iyi listesi olduğunu belirten İl Başkanı Ükünç :”24 Haziran seçimlerinin milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Sorumluluğumuz büyük. Gerçekten milletimiz için bir umut haline geldik. Türkiye’nin geleceğini inşa etme hedefiyle yola çıkan partimiz milletimizin umudu haline geldi. Bu umuda karşılık olacak, İzmir’in en iyi Milletvekili listesi huzurunuzda. Birinci sırasından 14’üncü sırasına kadar birbirinden değerli vekil adaylarımız var. İddialıyız. İl teşkilatı olarak vekil adaylarımızın yanında nefer gibi çalışacağız” şeklinde konuştu.

Bütün zorluklara rağmen seçimlere girdiklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu şunları söyledi:” Çok yoğun günler geçiyoruz. Partimizi kurduk. Kurar kurmaz olağan kongremizi gerçekleştirdik. Bu dönem içerisinde başkalarına tanınan haklar İYİ Parti’ye sağlanmadı. Başka partilere tanınan hakların İYİ partiden esirgenmesine anlam veremiyorduk. Bu ceberut iktidara rağmen hala hak hukuk olduğuna inanmak istiyorduk. Yapılmış bir kongre vardı. Bunu kabul etmediler, yeniden bir kongre yaptık. Partimizin kurulduğu günden itibaren bu cebarut iktidarın engellerini aşmaya çalışıyoruz.”

 

‘Bu millet korkmuyor, hesap soracağı anı bekliyor’

 

“Çok sayıda arkadaşımız müracaata bulundu. Bir partide 10 yıla yakın bir görev aldım. Böyle bir siyasi atmosfer görmedim. İYİ Parti’de herkes İYİ’ye hasret kalmış. Bu İzmir açısından sevindirici bir durumdur.” diyen Dervişoğlu  konuşmasına şöyle devam etti :”  Elbette ki Adaylı müracatında bulunan arkadaşlarımız hak edecek yeterliliğe sahiptir. Rızıklarından, ailelerinden esirgeyerek partimiz için çalıştılar. Listeye giremeyen arkadaşlar en az onlar da ben kadar birici sırada yer almayı hak ediyor. Allah nasip ederse olursunuz, nasip etmese de diğer arkadaşlarımızın yanında saf tutarsınız. Sayın Aytun Bey CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, rakip, ben rakibin ise Adalet Kalkınma Partisi Başkanı Binali Yıldırım’dır. Sizlerden aldığımız güç yeter ama Meral Akşener’in ismi bu ikisine yeter. Türkiye’de her yıl seçim yapılıyor neredeyse. Millet seçimden yoruldu. Seçim zamanları da birbirine karıştı. Yoğun bir baskı var insanların üstünde. Bu millet korkmuyor, hesap soracağı anı bekliyor. Sütre gerisinde beklemeyi çok iyi biliyor. Bu millet hesap gibi hesap sormayı sandık başına gitmeyi bekliyor. Cumhurbaşkanı demokrasi vaat ediyormuş. Onu çok iyi tanıdığım için hiç ciddiye almıyorum. Ama bir müjdesi var Atatürk Havalimanı’nı yapıyormuş. İngilizlere sizin parkınız var ama bizim daha büyük bir millet bahçemiz var diyecekmiş. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Orayı millet Parkı yapsın biz de onu oraya hava almaya götüreceğiz.”

‘İlk iş OHAL’i kaldırmak olacaktır’

Cumhur İttifakı içerisinde yeralan partilerin ‘İYİ’ demeye korktuklarını kaydeden İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray şunları söyledi: “Partimizin adını İYİ yaptık, İYİ demekte zorlanıyorlar. İttifakın ismi ne olsun tartışırken Genel Başkanımız gidin ‘Millet İttifak’ teklif edin demişti. Akabinde ittifak ismi belli oldu. Şimdi sıkıntıları var millet de demekten zorlanıyorlar. 16 yıl sonra hala vaatlerden söz edemez. 16 yılın hesabını verebilir. Bunu sandıkta göreceğiz. Bu salon bir iktidar müjdecisidir. Bu parti en ağır şartlarda kuruldu. Çok büyük baskılarla yıldırma karşısındayız. Bugün siyasi iktidarın kararı çok partiliden tek adamlığa geçmektir. İYİ Parti bunun en büyük engelidir. Sahada hep birlikte omuz omuza Hiç kimseyi bağrımıza sararak, Türkiye’de tekrar rejimi yerine getirmek olacaktır. İlk iş OHAL’i kaldırmak olacaktır. ”

İşte İyi Parti Milletvekili Adayları:

Dursun Müsavat Dervişoğlu, Aytun Çıray, Gizem Albaş, Pelin Yetkin Yazıcı, Kadir Gürel, Murat Cem Özdemir, İbrahim Döneltaş, Aysel Çeken, Burcu Bostancıoğlu, Hayri Köseoğlu, Hüseyin Hakan Işık, Salih Atakan Duran, Ülkü Doğan, Serap Özökten, İlker Gül, Nadir Gergin, Anıl Selek, Osman Varol, Metin Dökmeciler, Doğukan Demirel, Yıldız İçimenler Ünsal, Çiğdem Özer, Hüsmen Kırkpınar, Mehmet Tezkan, Şengül Hablemitoğlu, Yıldırım Ulupınar, Mustafa Kerpişçi,

Yayınlama: 25.05.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.