Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Millevekili A.Adayı Oymak’tan Çarpıcı Açıklamalar

Bu haberin fotoğrafı yok

İYİ Parti Denizli’de 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı olarak siyaset sahsenesine adım atan Gülnur Oymak, aday adaylığı süreci, neden aday gösterilmediği ve Egeyönhaber’de başladığı köşe yazarlığı konusunda muhabirimiz Oral Can Tatar’ın sorularını yanıtladı.

 

İYİ Parti ilk seçimine hazırlanırken Denizli Milletvekili adaylarını belirledi. İYİ Parti Denizli milletvekili aday adayı olarak başvuru yapan Gülnur Oymak yaşanan süreci anlattı.

İYİ Parti aday adayı olma süreci nasıl oluştu?

1997 yılında Sayın Meral Akşener ile İçişleri Bakanı iken tanıştım. Kendisi Doğru Yolda Kadın Komisyonları Başkanı olarak başladığı siyasi hayatına, milletvekilliği ve bakanlıkla devam etti. O gün başlayan birlikteliğimiz bugüne kadar devam etti. Bundan sonrada devam edecek. Kendi İYİ Parti’yi kurduğunda tüm partilerin katılacağı bir parti olacağını, Türkiye’nin ihtiyacı olan bir parti olacağını, herkesi sevgi ile kucaklayacağını söylediğinde bizde Doğru Yolcular olarak partiye katıldık. Ben Türkiye’de kadın hareketi olan bu partiye, cesur kadınların kendisine katılmasını ve siyaset yapmasını istediği söyledi. Bende kadınların sesi olmak için partiye katıldım ve aday adayı oldum. Ancak aday gösterilmedi.

Neden aday listesinde yer almadı?

Ben ülkücü camiadan gelmeyen kişilerin dezavantaj olduğunu düşünüyorum. Biz Doğru Yolcular olarak kendimize bir yer bulup iktidar yolculuğuna çıkma hayali bizi aday adayı yaptı.

Kırgın Mı?

Kırgınlığım ve kızgınlığım yok. Yalnız neden sırf ülkücüler baz alındı, MHP’den ayrılan kişiler öne çıktı merak ettim. Benim aday olmamam konusunda tek aklıma gelen cevap ülkücü camiadan olmayışım oldu.

Başvuru sürecinde neler yaşandı?

Ben Sayın Meral Akşener Ankara’da kadın muhtarları davet ettiğinde, tesadüf olarak ODTÜ’de sivil toplum kuruluşlarının toplantısındaydım. Muhtarlar toplantısına da katılma fırsatı elde ettim. Genel merkeze gitmeyi düşündüğüm için 1995 yılında Sayın Meral Akşener’in kadın komisyonlarının genel başkanlığını yaptığı sırada Siyaset Dergisi’nde çıkan bir yazısı vardı. Ben orada kendisine bu yazıyı götürdüm. Kendisine yazıyı takdim ederken,Denizli’den aday adayı olduğumu söyledim.Kendisi de hayırlı olsun ve başarılar dilerim dedi. Konuşmasında da eskiden yola çıktığımız Doğru Yolcu arkadaşlarımız var dedi ve bizi onore etti. Bu süreçte hazırladığım bir dosyayı teslim ettiğim merciler, daha önce böyle bir dosyanın ellerine gelmediği, yazılan herşeyin fotoğraflarla belgelendiği yorumunu aldım. Bu dosyanın değerli bir dosya olduğunu söylediler. Ama ben bu dosyamın Sayın Meral Akşener’in önüne gittiğini sanmıyorum.

İlk Köşe Yazısının Konusu Ne olacak?

Bir liste yapılıyorsa liyakata önem verilmeli.Adaletli olunmalı. Kadınlara pozitif ayrımcılık tanınmalı. Toplumsal cinsiyet eşitliği önemli.Atatürk’ün bir özdeyişi vardır. Bir toplum yukarı kalkarken, diğeri aşağıda olursa bu toplum ilerleyemez diyor. İnsanların hayallerindeki kaderi olsa herşey çok güzel olacak. Ama baktığınızda hala siyasette kadının yeri yok. Bu yüzden ilk yazımın konusu Liyakat ve Adalet olacak.