Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Partili Kerpişçi: İzmir ve Ege’ye Katkı Koymak İstiyorum

Bu haberin fotoğrafı yok

 İzmir’e ve Ege’ye katkı koymak istiyorum. Siyasetin kavga tarafında değil; yeni tesislerin yapılmasında, gençlere istihdam yaratacak projelerin tarafında olacağım” dedi.

 

 İYİ Parti İzmir ikinci bölgede Aytun Çıray’ın ardından ikinci sırasında yer alan Mustafa Kerpişçi, İzmir’e yabancı olmadığını söyledi. Kerpişçi, aslen Aydınlı olduğunu anlattı. Kerpişçi, “Bütün hayatımız Ankara ve İzmir’de geçti. ODTÜ Endüstri Bölümü’nden mezunum. İşletme mastırı yaptım. Daha sonra kendi işimizi kurduk. Fenerbahçe Spor Kulübünün Sosyal tesislerini yap-işlet-devret yöntemiyle bitirdik. Bergama ovacıkta altın madeni Avusturya firmasına danışmanlık yaptım. Türki Vakıflar Bankası’nın yönetim kurulu üyesi oldum. 2001’de Eti Maden İşletmelerinde yönetim kurulu üyesi oldum. Türkiye’deki bor rafine tesislerinde teknik bir insan olarak katkım oldu” dedi.

Manisa’da dev yatırım 600 kişiye istihdam

Manisa Gördes’de Meta Nikel Kobalt fabrikasını kurduklarını, bu yatırıma Zorlu Holding’in de ortak olduğunu anlatan Kerpişçi, “Ege Bölgesinin en büyük sanayi yatırımlarından bir tanesi. 500 milyon dolara mala oldu. Bu süreçte binlerce kişiye istihdam sağlandı. Bu süreçte hep İzmir ve Manisa’da oldum. İzmir iş dünyasıyla yakın ilişkiler kurdum. Son 12 yılda sürekli Manisa’da yatırımlar yaptık. Bu süreçte de hep İzmir’de olduk” dedi.

Doğru Yol kökenliyim

Amcasının Doğru Yol Partisi’nin kurucu GİK Üyesi olduğunu, kendisinin de DYP İstanbul İl Yönetiminde görev aldığını belirten Kerpişçi, siyasete uzak olmadığını vurguladı. 1987 yılında DYP İzmir il kongresinde Rıfat Serdaroğlu’nun il yönetim kurulu aday listesinde yer olduğunu dile getiren Kerpişçi, Aytun Çıray ve Yıldırım Ulupınar’ı yakından tanıdığını söyledi.

Ülkeme hizmet etmek istiyorum

Kerpişçi, “Ülkeme hizmet etmek istiyorum. Bunun için aktif siyasete girdim.  Bu ülkedeki maden yatırımları altında imzam var. Aynı şekilde bor tesislerinin altında imzam var. Hayatım boyunca, üreten, bir şeyler yapmaya çalışan ekibin içerisinde oldum. Siyaset yaparak aynı şeyleri gerçekleştirmek istiyorum. Türkiye’nin sadece bina yaparak bir yere ulaşamaz. Türkiye, yer altı kaynaklardan istifa etmek zorunda. Madencilik alanında tecrübem var” dedi.

İzmir hak ettiği yerde değil

İzmir’in hak ettiği yerde olmadığını vurgulayan Kerpişçi, “İzmir ve Ege Bölgesi AK Parti iktidarları döneminde mağdur edildiğini düşünüyorum. Bunu hep dile getirdim. Şimdi siyaset sahnesinde ifade edeceğim. Bu kentin merkezi yönetimini imkanlarından daha fazla yararlanması gerekiyor. Yeni yatırımların yapılabilmesi için katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

İzmir’e Yerleşeceğim

Ankara’da ikamet ettiğini ifade eden İyi Parti ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, “İşim gereği sürekli Manisa-Ankara hattında gidip geliyordum. Şimdi İzmir’e yerleşeceğim. İzmir’de oturacağım. Seçilirsem bir ayağımız Ankara’da bir ayağımız İzmir’de olacak. Ben Türkiye sevdalısıyım. İnşallah, Allah izin verirse kendi bölgeme İzmir’e ve Ege’ye daha da fazla katkı koymayı istiyorum” dedi.