İYİ PARTİ’NİN İZMİR ADAYININ BELLİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

İYİ PARTİ’NİN İZMİR ADAYININ BELLİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ
Yayınlama: 08.11.2018
A+
A-

Mart 2019 yerel seçimleri için siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları devam ederken  İYİ Parti’de İzmir’in yanısıra  İstanbul, Adana, İzmir, Muğla ve Balıkesir adaylarının belli olduğu iddia edildi . İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayılığı için ismi geçen  Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı Ümit Özdağ dikkat çeken isimler oldu.

Kulislerden edinilen bilginin ardından Egeyonhaber Haber Koordinatörü Gürkan Genç’in Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu’nun danışmanı ile yaptığı görüşmede de adaylık bilgisi doğrulandı.

Ayrıca Adana adayının İsmail Koncuk, Balıkesir adayının İsmail Ok, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterileceği öğrenildi.

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU KİMDİR ?

18 Aralık 2002 tarihinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden araştırmacı yazar Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti İzmir 2. bölge 3. sıradan milletvekili adayı olmuştu.

1965 yılında Eylül Ankara’da dünyaya gelen Şengül Hablemitoğlu, 1986 yılında Ankara Üniversitesi’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Aile ve Tüketici Bilimleri Anabilim Dalında 1989 yılında yüksek lisansını, 1996 yılında doktorasını tamamladı. Türkiye Bilimler Akademisi Sosyal Bilimlerde Doktora Sonrası Yurtdışı Araştırma Bursu ile 1997 yılında gittiği ABD’de Purdue Üniversitesi Kadın Çalışmaları Programı’nda misafir öğretim üyesi olarak araştırmalar yaptı. 1998 yılında Üniversite Doçenti ve 2005 yılında Profesör oldu, bu dönemde Ankara Üniversitesi’nde çeşitli yönetim görevlerinde bulundu.

Şengül Hablemitoğlu Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nün kuruluşunda yer almış, Bölüm Başkanlığı’na atanmıştır. BETED (Bilişsel Evlilik Terapileri Derneği) gönüllüsüdür, aile danışmanlığı programlarının hazırlanmasına ve sürdürülmesine destek olmaktadır.

TÜBİTAK, BAP ve Ankara Kalkınma Ajansı destekli gençler ve yaşlılarla ilgili çeşitli projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak çalışmıştır. Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu (IASSW)’na üyedir. Çok sayıda üniversitenin Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde danışma kurulu üyesidir. Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezinin kurulmasını, Ankara Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı lisansüstü eğitim-öğretim programının açılmasını sağlamış ve 2010-2017 yılları arasında GÜVEN Eğitim ve Sağlık Vakfı’nda Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. 2012 yılında Rotary Kulüp Meslekte Başarı Ödülü, 2017 yılında Melvin Jones Fellow Dostluk Ödülü almıştır. Çeşitli ulusal ve uluslararası panel, kongre ve sempozyumlara katılan HABLEMİTOĞLU, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konferans vermiş, çalışma ziyaretleri yapmış ve bugüne kadar 9 kitabı yayınlamıştır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.