İz Enerji İşçilerinden Aliağa İşçilerine Destek Yürüyüşü

İzenerji işçileri, Aliağa Belediyesi’nde işten atılan işçiler için yürüyüş düzenledi.

İz Enerji İşçilerinden Aliağa İşçilerine Destek Yürüyüşü
Yayınlama: 08.08.2019
A+
A-

Aliağa Belediyesi’nden atılan ve 83 gündür direnen işçilere destek olmak için İz Enerji İşçi Meclisleri, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öncesi basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında,

“Real/Makro/Uyum Market işçileri Üzel işçilerinden,Sibaş İşçileri Cargillden, Aliağa Belediyesi işçileri Aydın Büyükşehir belediyesi işçilerinden, Adana Hilton Otel İşçileri Saica Pack işçilerinden, Düzce kristal cam İşçileri Tüvtürk direnişinden, Kenan Güngördüden, Yüksel direnişinden Alev Şahin’e Engin Karataş’a her direniş ve mücadele öğrenerek, öğreterek sürüyor, sürdürülüyor.

“KIDEM TAZMİNATLARININ KALDIRILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

AKP iktidarının uyguladığı neo liberal politikalar Esnek, kuralsız, güvencesiz ve taşeron çalışma biçimlerinin yaygınlaşmasına neden olmuştur. AKP ve onların yandaşları tarafından çıkarılan bütün yasalar işverenlerin, kuralsız çalıştırma sistemine göz yummakta, işçilerin çalışma koşullarını esnek ve güvencesiz kılmaktadır.
Bunlar yetmezmiş gibi AKP iktidarı, İşçilerin tek güvencesi olan Kıdem Tazminatına Patronların cepleri daha fazla dolsun diye saldırmaktadır.

İşçilerin dişiyle,tırnağıyla, alın teriyle biriktirdiği kıdem tazminatlarımızın kaldırılmasına, bedeli ne olursa olsun müsaade etmeyeceğimizi, bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağımızı, burdan bir defa daha bildiriyoruz.

“187 ARKADAŞIMIZ ACİLEN İŞLERİNE GERİ DÖNSÜN”

AKP iktidarının ve onun patronlarının yarattığı krizin faturası işçilere kesilmeye devam ediyor. 14 mayıs 2019 tarihinde Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Aliğa Belediyesi’nde çalışan işçilere dönük bir kıyım başlatıldı. 187 işçinin işine Aliağa belediyesi tarafından son verildi. Disk Genel iş 5 no’lu şube üyesi 187 işçi işlerine geri dönmek için, 17 mayıstan bu yana, 83 gündür Aliağa Demokrasi Meydanında direniyor. Aliağa belediyesini uyarıyoruz!
Bu işçi kıyımına derhal son ver!187 arkadaşımız acilen işlerine geri dönsün.!
Aksi takdirde işçi kardeşlerimiz işe iade edilene kadar onlarla dayanışma içinde olacağımızı,mücadeleden vazgeçmeyeceğimiz burdan bir defa daha haykırıyoruz.

İşçilerin örgütlü mücadelesi sermayeyi yenecek!”

ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.