Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İzlenebilir Yaşlı Bakım” projesi evde bakım hizmetinin kalitesini artıracak

İZMİR KALKINMA AJANSI (İZKA) TARAFINDAN İLAN EDİLEN PROGRAM KAPSAMINDA, DESTEK ALMAYA HAK KAZANAN DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (DEÜ)’NİN “İZLENEBİLİR YAŞLI BAKIM” İSİMLİ PROJESİNİN SÖZLEŞMESİ DÜZENLENEN TÖRENLE İMZALANDI. TOPLAM BÜTÇESİ 721 BİN TL OLAN PROJEYLE; YAŞLI BİREYLERE YÖNELİK EVDE BAKIM HİZMETİNİN KALİTESİNİ ARTTIRMAK İÇİN KALİFİYE İNSAN GÜCÜNÜN YETİŞTİRİLMESİ VE BAKIM HİZMETİNDE TEKNOLOJİ DESTEĞİ KULLANARAK YAŞLININ SOSYAL UYUMUNUN SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR.

İZMİR KALKINMA AJANSI (İZKA)

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından ilan edilen program kapsamında, destek almaya hak kazanan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’nin “İzlenebilir Yaşlı Bakım” isimli projesinin sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Toplam bütçesi 721 bin TL olan projeyle; yaşlı bireylere yönelik evde bakım hizmetinin kalitesini arttırmak için kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi ve bakım hizmetinde teknoloji desteği kullanarak yaşlının sosyal uyumunun sağlanması hedefleniyor.

Sosyal uyumun geliştirilmesi amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından ilan edilen, “Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’nin “İzlenebilir Yaşlı Bakım” projesi destek almaya hak kazandı. Projenin imza töreni de gerçekleştirildi. Projede imzalar ise üniversite adına Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Banu Dilek ile İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz tarafından atıldı.

Projede ne amaçlanıyor?

İŞ-KUR ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün proje iştirakçileri olduğu, toplam bütçesi 721 bin 670 TL olan proje kapsamında; İzmir’de yaşlı bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin niteliğinin ve altyapısının yenilikçi yöntemlerle geliştirilmesi, bu hizmetlere erişilebilirliğin güçlendirilmesi hedefleniyor. Projenin genel amacının; yaşlı bireylere yönelik evde bakım hizmetinin kalitesinin arttırılması için kalifiye insan gücü yetiştirmek ve bakım hizmetinde teknoloji desteği kullanarak yaşlının sosyal uyumunun sağlanması olduğu belirtildi. 24 ay sürecek proje sonunda; üniversitelerin yaşlı bakımı verecek kişilerinin eğitilmesi, bakım eğitimi alanlara mesleki bir beceri sağlanması, bakım alan yaşlının sağlıklı olmasının planlandığı da kaydedildi. Bu sayede sağlık harcamalarınında azaltılmasının amaçlandığı öğrenildi.