İzmir 3 günlük hava durumu.. İzmir’de hava nasıl olacak?

İzmir 3 günlük hava durumu.. İzmir’de hava nasıl olacak?
Yayınlama: 03.02.2023
A+
A-

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gerilemesi, bir anlamda beklenen kışın gelmesi anlamı taşıyor. Özellikle büyükşehirlerde önümüzdeki süreçte yaşanacak hava durumu merak edilirken, İzmir hava durumu 2023 başlangıcının nasıl olacağı kafalarda soru işareti bırakıyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir hava durumu 4-5 Şubat 2023 başta olmak üzere uzun vadeli tahminlerini paylaştı. İşte herkesin merak ettiği İzmir’de hava nasıl olacak sorusuna cevap. 

İzmir’de Hava Nasıl Olacak?

Bu yıl geç gelen kış tüm Türkiye’nin ortak sorunu olarak ortaya çıktı, beklentiler artarken, 2023 yılının ilk ayında, kışın en sert geçmesi gereken ocak döneminde beklenen yağışlar gelmedi. Türkiye’nin büyük bölümü ocak ortasında bahardan kalma günler yaşarken, Şubat ayının girmesiyle beklenen soğuk hava da kapıyı çaldı. Cevabı beklenen İzmir’de hava nasıl olacak sorusuna ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan uzun vadeli tahminler ile bir ölçüde yanıt verilmiş oldu. 

İzmir Hava Durumu 4-5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre İzmir hava durumu 4-5 şubat 2023 tarihlerinde zaman zaman yağmurlu ve genellikle çok bulutlu şeklinde oluşacak. 4 Şubat 2023 Cumartesi günü yani yarın İzmir’de hava durumu yer yer yağmurlu olsa da saatlik değişimler ortaya çıkacak. Yağmur beklentisi ile açık hava beklentisinin birlikte değerlendirildiği süreçte yarın İzmir’de hava durumu dikkatli olunmasını gerektirecek bir karakter ortaya koyacak. 

5 Şubat 2023 Pazar günü ise İzmir’de hava durumu biraz daha sertleşecek. Bulutlu bir havanın hakim olacağı İzmir’de hava durumu zaman zaman kar yağışı ihtimalini ortaya çıkaracak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı veriler ışığında İzmir 3 günlük hava durumu 4-5 şubat 2023 tarihlerinde değişken bir karakter ortaya koyacak. 

İzmir’de 1 Haftalık Hava Durumu

İzmir’de 1 haftalık hava durumu da yaşanan bu değişkenlikten nasibini olacak. Hafta sonu bulutlu ve kapalı, yağmurlu ve kar yağışlı hava durumunu birbiri ardına yaşayacak olan İzmir 3 günlük hava durumu hafta başından itibaren yerini güneşli havanın etkisine bırakacak. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü parçalı bulutlu bir havanın etkisinde olması beklenen İzmir’de 7 Ocak 2023 Salı gününden itibaren güneş yeniden yüzünü gösterecek. İzmir’de 1 haftalık hava durumu da bu etki ile geçilecek. 

İzmir’de 10 Günlük Hava Durumu

İzmir’de 10 günlük hava durumu, güneşin etkisi altında geçecek. Hafta sonunu yağmur ve karın etkisinde geçirecek olan İzmir, 10 günlük süre içinde yeniden yağış almayacak ve güneşli hava etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan İzmir’de 10 günlük hava durumu değerlerine göre hava ısınmaya başlayacak, güneş etkisini artırarak devam edecek. Özellikle 11 Şubat 2023 Cumartesi günü İzmir’de hava durumu bol güneşli ve sıcak geçecek. 

İzmir’de 30 Günlük Hava Durumu

İzmir’de 30 günlük hava durumu, uzun süreli istatistiklerin paralelinde gerçekleşmesi bekleniyor. Uzun yıllar ortalamasında İzmir’de 30 günlük hava durumu güneşli ve yağışlı bir havanın etkisinde geçtiği gözleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre uzun yıllar ortalamasında İzmir’de 30 günlük hava durumu 10 gün güneşli 18 gün de yağışlı havanın etkisinde kalıyor. İzmir’de hava nasıl olacak Şubat 2023 sorusuna uzun yıllar ortalaması baz alınarak cevap verilmesi gerekirse, benzer bir durumun yaşanacağını söylemek mümkün. Özellikle İzmir’de 15 günlük hava durumu tahminleri, İzmir’de 30 günlük hava durumu istatistiklerinin paralelinde gerçekleşiyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.