Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Barosu Başkan Vekili Çetin Egeyönhaber’e Konuştu

Adli tatilin sona ermesiyle

Adli tatilin sona ermesiyle 2018 -2019 Adli Yılı açılışı İzmir Adliyesi’deki  törenle yapıldı. İzmir Barosu da bu kapsamda İzmir Adliyesi’nde bulunan İzmir Barosu’nda açılış töreni ve müzik dinletisi düzenlendi.

VİDEO HAZIRLANIYOR!

Buradaki tören öncesinde İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner, İzmir Adli Yargı Komisyon Başkanı İbrahim Korkmaz İzmir Barosu Başkan Vekili Mustafa Çetin’e ziyarette bulundu.

Açılış töreni sonrasında  İzmir  Barosu Başkan vekili  Av Mustafa Çetin  yeni adlı yıla dair beklentileri,  Ekim ayında yapılacak İzmir Barosu Seçimleri ve  af konularında  EGEYÖN HABER’e açıklamalarda bulundu.

Yeni Adlı Yıl…

Öncelikle tüm meslektaşlarımıza ülkemize milletimize yeni adli yılın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum diyen İzmir  Barosu Başkan vekili  Av. Mustafa Çetin “Dört gün önce 30 Ağustos Zafer Bayramı mıydı. Dünyada eşi benzeri görülmemiş emperyalist güçlere karşı kazanılmış bir zaferden dolayı 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları şehit ve gazilerimizi minnetle ve saygıyla anıyorum. 1 eylül Dünya Barış gününü kutluyorum, savaşların olmadığı bir yıl diliyorum.” dedi ve adli yıl ile ilgili beklentilerini şu sözler ifade etti :” Adli yılı Atatürk’ün şu güzel sözü ile ‘Bir ülkenin yargısı bağımsız olmadı mı, bir toplumun yargısı bağımsız olmadığı müddetçe o ülkenin varlığından kabul olunamaz’ sözü ile açıklamak istiyorum. Yargının bağımsız hukukun üstün, hakim güvencesinin olduğunu, adil demokratik hakların, basın özgürlüğünün daha fazla olduğu bir adli yıl diliyorum. Davaların uzamadan sonuçlanmasını, uzamış gecikmiş adaletin adalet olmadığını, adaletin mülkün temeli olduğunu belirtmek istiyorum.”

İzmir Barosu Seçimleri…

İzmir barosunun 2 yılda bir seçimleri olduğunu belirten İzmir Barosu Başkan Vekili Çetin ” Ekim ayı içerisinde Baro başkanlığı seçimi var. Ben de Cumhuriyetçi Avukatlar Grubunun adayı olarak seçime katılacağım. Şu ana kadar beş aday seçimleri katılacak. Meslektaşlarımıza, baromuza, ülkemize, vatanımıza hayırlı olsun.” dedi.

Affı Onaylamamız Mümkün Değil …

Son dönemde sürekli olarak gündemde olan af konusuna da değinen Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin “:Bir hukukçu olarak affı onaylamamız mümkün değil. Yasaların belirlemiş olduğu cezaların doğrusunda herkesin cezasını çekmesi gerekiyor. Daha önce benzer girişimlerde bulunuldu. Ve Rahşan Hanım benim beklentim bu değildi demişti. O nedenle bu tür afların olmaması gerektiğini düşünüyorum. Herkes belli bir süre sonra af beklentisi içerisine girmeye başlar bunu alışkanlık haline getirmemek lazım.” şeklinde konuştu.