İzmir Barosu’ndan yeni bakan Derya Yanık’a istifa çağrısı!

İzmir Barosu, koruma altındaki çocuğun bilgilerini ifşa eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı istifaya davet etti.

İzmir Barosu’ndan yeni bakan Derya Yanık’a istifa çağrısı!
Yayınlama: 26.04.2021
A+
A-

İzmir Barosu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğuna oturttuğu koruma altındaki çocuğun bilgilerini ifşa etmesi ve davranışlarından kaynaklı yazılı açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin uygulanmasından ve izlenmesinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sorumlu olduğu hatırlatılarak, 23 Nisan nedeniyle koltuğunda ağırladığı koruma altındaki çocuğun kişisel verilerinin ifşa edilmesine tepki gösterildi.

‘HENÜZ 10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İKRAM ETMEMEYİ MARİFET SAYAN..’

Henüz 10 yaşındaki bir çocuğa çikolata ikram etmemeyi marifet sayan ve bunu ekran önünde onaylatmaya çalışan bu zihniyetin telafi edilemeyecek zararlara yol açmaya devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“23 Nisan kutlamasında ramazan vurgusu yaparak din ve duygu istismarı gerçekleştirmiş ve misafir edilen çocuk nezdinde bütün çocukların yüksek yararları başta olmak üzere yaşama, hayatta kalma, sağlık, gelişim, katılım gibi birçok hakkına zarar vermiştir. Bu yaklaşım ilgilinin çocuk haklarından ve pedagojiden bihaber olduğunun kanıtı niteliğindedir.”
Yapılan açıklamada, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni, Çocuk Koruma Kanunu’nu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ihlal eden ve suç oluşturan bu açıklaması nedeniyle Bakan Derya Yanık istifaya davet edildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.