Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZMİR BAROSU SEÇİMLERİNDE 1.GUN TAMAMLANDI

Dokuz Bin üyesi olan

Dokuz Bin üyesi olan İzmir Barosu’nda iki gün sürecek seçim heyecanı Fuar 4 nolu holde başladı. Beş aday İzmir Barosu başkanı olmak için yarışacak.

İzmir Barosu Başkanvekili Mustafa Çetin ile yine yönetim kurulu üyesi olan eski Genel Sekreter Atalay Aksay, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına hem birbirileri ile hem de rakipleriyle yarışacak. Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı olarak seçimlere Özkan Yücel katılarken Milliyetçi Avukatlar gurubu adına  Av. Ömer Fatih Şimdi  seçimlere katılacak. Bu yıl seçimlere ilk kez katılacak olan Yenilikçi Avukatlar Grubu’nun adayı ise Muhammet Özekes.

Adaylar seçimlerin yapılacağı Fuar 4 nolu holl önünde tanıtım standları kurarken, Baro Başkanlığı ve Baro Organlarının  seçimi Olağan Genel Kurulun ikinci günü yapılacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul’un ilk gününde Divan oluşturulmasın ardından, tahmini bütçe ve önergeler karara bağlanmasının ardından konuşmalara geçildi. Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından adayların konuşmasıyla İzmir Barosu Olağan Genel Kurul’un ilk günü tamamlanmış oldu.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı ve aynı zamanda  İzmir Barosu Başkanveli olan Mustatafa Çetin yaptığı konuşmada öncelikle yapılan eleştirilere cevap vererek adaylık nedenini şu sözlerle ifade etti : ” Yaşadığımız bu zor dönemde İzmir Barosu gibi kurumsal, saygın, ağırlığı ve gelenekleri olan bir gücün yönetiminde hukukun üstünlüğünü yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını,  hakim güvencesine, savunma hakkının kutsallığına,  adil yargılama ve hukukun eşitliğine , demokratik çağdaş hukuk devleti ilkelerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına ,ülkenin bölünmez bütünlüğüne,  üniter yapısına cumhuriyetin temel değerlerini savunmaya devam etmek için adayım.”

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına aday olan ve aynı zamanda mevcut yönetimde yeralan Atalay Aksay; eleştirilere cevap vererek; “İlke başkanımızda olsa yanlış yaptığında  yanlış diyebilmektir. Biz burada eleştirilere karşı dik durabiliyorsak koltuk umrumuzda olmadığı içindir.  Neden ayrıldığımızı soruyorlar, çok kolay. Hiç birleşemekdik ki, aynı yüzler aynı tipler hep aynı yerledeler.” ifadelerini kullandı.


Çağdaş Avukatlar Grubu’nun Özkan Yücel; İzmir Barosu’nun hiç bir ağırlığının kalmadığını kimsenin ne söylediğini merak etmediğini ifade ederek;”gezdiğin Birçok yerde meslektaşlarıma sordum,  İzmir barosunun son söylediği nedir diye ? Hatırlamadılar biliyor musunuz ? Şimdi bize aranızda ihtilaf varmış gibi yapmayın. Bizi Barolar Birliği’nin peşine takılmakla suçlayanlar. Siz değil miydiniz , Barolar Birliği Başkanı ile seçim kampanyası başlatanlar? Şimdi kime çamur atıyor? Birbirinizin aynısınız. Dört yıllık süreçte İzmir Barosu’nun hukuka aykırı eylemlere karşı sesiz kalmasında ikinizinde sorumluluğu var.” dedi.


Milliyetçi Avukatlar gurubu adayı  Av. Ömer Fatih Şimdi konusmasında şunları söyledi : “Yükümüz ve sorumluluklarımız avukat olarak oldukça ağır.  Fakat aynı hassasiyet haklarımız ve alacaklarımız için maalesef gösterilmiyor. Ve ne hazindir ki dünyanın en saygın mesleği olan avukatlık mesleğimiz günden güne saygınlığını yitiriyor, aliye camiası güvenilirliğini kaybeder hale geliyor. Onurlu şekilde hayatımızı devam ettirmek için gerekli önlemler maalesef alınamıyor. Yasa koyucu bu dertlere derman olacak çareyi üretemiyor.”

Yenilikçi Avukatlar Grubu’nun adayı  Muhammet Özekes ise ;  “Baro sıradan bir kuruluş sıradan bir meslek örgütü değildir.  Baro’nun yönetime talip olmak demek meslektaşlarını amiri olmak, onlara hükmetmek demek değildir. Baro yönetimine talip olmak Baro yönetimi üzerinden kazanacağı gücü kendisi, grubu ve gelecek planları için araç yapmak değildir.” şeklinde konuştu.