İzmir Barosu Stajyer Avukatları Mesleğe Kurgusal Duruşmalarla Hazırlıyor

İzmir Barosu Stajyer Avukatları Mesleğe Kurgusal Duruşmalarla Hazırlıyor

İzmir Barosu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması bu yıl da 3-4 Mart 2018 günlerinde İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Salonu’nda gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen yarışmaya stajyer avukatlardan oluşan 16 takım katıldı.

Jüri üyeliklerini İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Cevdet Ekizoğlu, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Mustafa Ruhan Erdem ve Doç. Dr. Burcu Dönmez ile Av. Mustafa Nevhan Akyıldız’ın yaptığı yarışmanın açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu tarafından verilen eğitiminin Türkiye’de barolar arasında sayılı örneklerden olduğunu söyleyerek, “amacımız, mesleğe en iyi şekilde hazırlanmış aynı zamanda mesleğimizin etik değerlerini bilen iyi avukatlar yetiştirmek” dedi.

Amacımız mesleğe iyi şekilde hazırlanmış avukatlar yetiştirmek

İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda bu yıl üçüncü kez düzenlenen İzmir Barosu Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması’nın açılışında konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, düzenlenen kurgusal duruşma yarışmasının amacının stajyer avukatların pratiğini geliştirmek ve staj aşamasında avukatlık mesleğine en iyi şekilde hazırlamak olduğunu söyleyerek yarışmanın heyecan verici olduğunu ifade etti.  Katılan takımların uzun süredir yarışmaya hazırlandıklarını, bunun da mesleki dayanışmayı güçlendirdiğini söyleyen Av. Aydın Özcan, “İzmir Barosu genç bir baro ve bizim de amacımız genç meslektaşlarımızı mesleğe çok iyi bir şekilde hazırlamak” dedi. İzmir Barosu olarak mesleğe yeni başlayan avukatlara yönelik ayrıcalıklar yaptıklarını sözlerine ekleyen Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu tarafından verilen staj eğitiminin Türkiye’de barolar arasında sayılı örneklerden olduğunu söyleyerek, “amacımız, mesleğe en iyi şekilde hazırlanmış, aynı zamanda mesleğimizin etik değerlerini bilen iyi avukatlar yetiştirmek” dedi.

Yargının kalitesinin artmasının ön koşulu  nitelikli hukukçular

İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Mustafa Çetin ise yaptığı konuşmada hukuk devletinin işlerlik kazanması ve yargının kalitesinin artmasının önkoşulunun nitelikli hukukçular olduğunu ifade ederek, bunun ilk adımlarının da iyi bir staj döneminden geçtiğini söyledi. İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’nin Avukatlık stajının hukuk bilgilerini bilimsel verilerden ayrılmaksızın ve bilimin yöntemlerini kullanarak somut olaylara uygulayabilen, yargılama sürecinde yargılama faaliyetlerinin yönetimine ve kararın oluşumuna etkin biçimde katılabilen, meslek ilke ve kurallarına bağlı, hak arama özgürlüğünün yaşama geçmesi için uğraş veren, insan haklarına saygılı, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden ayrılmayan, bağımsız ve özgür avukatların yetişmesi için hukuksal, sanatsal, eğitsel olanakların sağlanması için kurulduğunu ve bu yönde eğitimlerine devam ettiğini söyleyen Av. Mustafa Çetin, yarışmanın kazananı ve kaybedeni olmayacağını, katılan tüm stajyer avukatların, bilgi, pratik ve özgüvenlerini arttıracaklarını söyledi.

İki gün boyunca süren yarışma sonunda Stj. Av. Toprak Ekin Yavuz, Stj. Av. Seher Çıngıl, Stj. Av. Melis Uzşen ve Stj. Av. İmge Kaçmaz’dan oluşan takım birinci olurken, Stj. Av. Derya Gül, Stj. Av. Selin Akdeniz, Stj. Av. Nagihan Çelik ve Stj. Av. Fatıma Büşra Kaftan’dan oluşan takım ikinci, Stj. Av. Zümbül Nur Ezikoğlu, Stj. Av. Zeynep Satılmış, Stj. Av. Reyhan Aydemir ve Stj. Av. Nurten Kırca’dan oluşan takım ise üçüncü oldu. Dereceye girenlerin ödülleri İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Cevdet Ekizoğlu, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Ruhan Erdem ve Av. Mustafa Nevhan Akyıldız tarafından verildi.

Yarışma sonunda başarılı yarışmacılar Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen barolar arası stajyer avukatlar kurgusal duruşma yarışmasına katılacaklar.

Yayınlama: 05.03.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.