Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Boyoz Festivali ile doyacak!

İzmir’in tanınmış lezzetlerinden ‘Boyoz’ için festival düzenlenecek. Yarın İzmir’de organize edilecek olan Boyoz Festivali damaklara unutulmaz lezzetler sunmaya hazırlanıyor.

İzmir'in tanınmış lezzetlerinden 'Boyoz'

İzmir’e özgü vazgeçilme kahvaltı atıştımalıklarından biri olarak bilinen Boyoz için, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği’nde Boyoz Festivali düzenleniyor. Bu yıl 5. kez organize edilne festival İzmir’in kent yaşamın renk katmaya geliyor.

İzmir Boyoz Festivali ne zaman ve nerede?

Unutulmaz lezzet olan Boyoz’un İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen İzmir Boyoz Festivali 6 Ekim 2019 Pazar (Yarın) Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Boyozlar İzmir Büyükşehir’den!

Etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi, binlerce; boyoz, yumurta, peynir ve çay ikramında bulunacak. İzmirliler, saat 11.00’den itibaren kordonda temiz hava ve güneşin tadını müzik eşliğinde çimlerde boyoz yiyerek çıkartacak.

Boyoz Festivali’nde neler olacak?

İzmir Boyoz Festivali farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Festivalde bu yıl Boyoz Yeme Yarışması da düzenlenecek. Kadın ve erkek olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek yarışmada, birincilere sürpriz ödüller verilecek. Çocuklar için oyun gruplarının da kurulacağı Gündoğdu Meydanı’nda, Radyo Romantik Türk DJ’leri gün boyu müzik performansı sergileyecek. İzmirliler hem tadını hem eğlencesini unutamayacağı bir şenlik yaşayacak.

‘Boyoz nedir?’ diye düşünüyorsanız buyrun!

Boyoz 1492’de Türkiye’ye yerleşen Sefaradlar tarafından Anadolu ve özellikle İzmir mutfağına katılmış, İzmir damak tadı ile özdeşleşmiş, mayasız bir hamur işidir. Boyoz, İspanyolca yazılışıyla bollos, “küçük somun” anlamına gelen bollo sözcüğünün çoğuludur. İspanyolca iki L harfi Y sesiyle okunur.