İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Durak: “İzmir’de 30 ilçeyi de kazanacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Durak: “İzmir’de 30 ilçeyi de kazanacağız”
Yayınlama: 14.11.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Durak, 30 Mart seçim çalışmaları kapsamında partisinin ilçe başkanlıklarını ziyaretlerini sürdürüyor. CHP Karşıyaka ilçe başkanlığı ziyaretinin ardından Durak, bu kez Bayraklı İlçe Başkanlığı’nda Cemalettin Alper’i ziyarette bulunarak, partililerle bir araya geldi. Tecrübeli siyasetçi, ilçe başkanlığındaki partililerle 1 saat süren sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmedi.

 5 yıl buranın belediye başkanlığını yaptım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Durak, Bayraklı İlçe Başkanlığı’nda partililerle yaptığı sohbette, “Bizim gerçekten hem tecrübesi ve yaşadıklarıyla Bayraklı’mızı her geçen gün daha ileriye taşıyan bir arkadaşımız Belediye ile birlikte iç içe çalışmasının artıları var. Bu bizim arzu ettiğimiz bir çalışma süreci bunun adı teslimiyet değil fakat bunun adı birlikte çalışmanın güzel örneği. Bayraklı ’da bu var. Uyum içerisinde oldukları için ilçe başkanımı kutlamak istiyorum. CHP’nin seçim süreci içerisinde her türlü hareketin içerisinde Cemalettin Başkan’ın yapmış oldukları var. Birlikte geçmişte çalıştığım için, geçmiş dönemlerde biz uzun süre birlikte çalıştık, parti yöneticiliği yaptığım dönemlerde ve bunun yanı sıra bir 5 yıl da buranın belediye başkanlığını yaptım. Yani başladığımızda Bayraklı ayrışması vardı. Bayraklı’yı ilçe yapacağız diye söz vermiştik ama biz bu süreci yaşarken Bayraklı ayrılmak istemiyordu. Niye çünkü hizmet gelmeye başlamıştı. Öyle çalışmıştık tabi ister istemez Bayraklı’daki güzel şeyleri bize yaşattı. Arkasından seçim kazanılmaz denilen bir bölgeydi burası. Ben o günün şartlarında Genel Başkanımız Deniz Baykal’a biz en az 7-8 puan farkla seçimi alacağız demiştim. Bu bölgenin bir insanı ile bu seçimi rahatlıkla almıştık. Tabi kolay değil, bir buçuk ayda seçim çalışması yapıyorsunuz ve uzun süreli nefes lazım. Biz o süreci burası ayrılacak diye düşünmemiştik. Bu bölgede inanılmaz atağa geçmiştik” diye konuştu.

 Bayraklı’yı su baskınlarının olmadığı bir bölge yaptık

Karşıyaka Belediye başkanlığı döneminde Bayraklı’ya yaptığı hizmetleri dile getiren Durak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Su basıyordu Bayraklı’yı. Bu iş İZSU’nun demedik, oturduk su baskınları önlemek için o günün paraları ile 1 buçuk milyon ve kısıtlı imkanlarla olan bir Karşıyaka Belediyesi yaptı bunları. Müdahalede bulunduk ve burada artık su baskınlarının olmadığı bir bölge haline getirmiştik. 3 mahallede pazarı kapattık biz burada ve hiç kavgasız, dövüşsüz yaptık bunları. Bilmiyorum hatırlar mısınız? ama biz yaptığımız her şeyde mahalle merkezinde bir kültür merkezinde sağlık merkezinde açtığımız yollarda hiçbir şekilde vatandaşla karşı karşıya gelmedik. Ben Karşıyaka’da aday adaylığımı açıkladığımda Yamanlar ’da açıklamıştım. Bu benim özelliğim bu kültür bu yaşayış şekli benim yetişme şeklimdi. Ben bunların üzerine koymuştum kendimi. Büyürken, yaşarken okurken, kendimi geliştirirken. Bende orta halli bir ailenin çocuğu olarak büyüdüğüm için, kısıtlı imkanlarla da olsa müthiş bir şekilde atılıma geçmiştik. Hatta o kadar ileri gidilmişti ki, referandumda Bayraklı ilçe olacak fakat Bayraklı ilçe olmasın diye müthiş bir de oy almıştık.  İnşallah kentsel dönüşümde hızlı bir şekilde gelişir bölgemiz hızlı bir şekilde gelişir. Bayraklımız Deniz Kenarından ama Denizle buluşmayla ilgili sıkıntılarımız var. Turan Projesi bizim projemizdi İzmiri Bayraklıyı Denizle buluşturacağız.Turizm Kenti olacağız.Parti içi yarış olduğu için bu tür şeylere aday adaylığı sürecinde pek girmeyeceğiz. İlk ziyaretimiz tamamıyla ilçe başkanımıza nezaket ziyareti.”

  İzmir’de 30 ilçeyi de kazanacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Durak, 30 Mart yerel seçimleri ile ilgili partisinin İzmir’de iddialı olduğunu dile getirerek, 30 ilçeyi de kazanma şansının olduğunun altını çizdi. Durak, “Muhakkak bu ilçemizde yine Cumhuriyet Halk Partili bir arkadaşımız alacak. Dilerim büyükşehirde de ben yada bir başka arkadaşım hiç nemli değil arkasında aslanlar gibi dururuz. Biz İzmir’de de bu seçimi alacağız. İnşallah 30 ilçemizi de alacağız. 30 ilçemizde zaferi kazanacağımıza inanıyorum. Her ne kadar gönlümde farklı şeyler olsa da o bizim kendi arkadaşımız. Hangi arkadaşımız olursa olsun onunla yürüme yolunda kimse tereddüt etmeyecektir. Biz gönüllerde varsak varızdır. Fakat önemli olan CHP’nin İzmir’de geri düşmemesidir. Daha yüksek oylarla CHP’yi temsil etmek istiyoruz. Bizim bütün derdimiz bu” ifadelerine yer verdi.

 Aslanlar gibi arkanızda olacağız

Bayraklı ilçe başkanı Cemalettin Alper ise, Durak’ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “CHP’nin tüm belediye başkanları herkese bağlıdır kimseye bağımlı değildir. Bağımlı oldukları tek kurum CHP’nin ilkeleridir bunları da biz sizden öğrendik. Biz o ilkeyle hareket ediyoruz. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da 2 dönemdir burada kurucu belediye başkanı, hizmetleri için kendisine teşekkür ediyoruz. Siz de atansanız yanınıza geleceğiz, aslanlar gibi arkanızda olacağız. Hasan Bey de atansa siz de onun yanına gelirsiniz, o da sizin yanınıza gelir. Öyle bir sıkıntı yok” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.