İzmir’de Gazeteciler Derneği’nden CHP İl yönetimine çağrı: Gereğinin yapılmasını bekliyoruz!

CHP İl Gençlik Kolları Kongresi’nde gazetecilere yönelik saldırı sonrası Gazeteci Derneklerinden ardı ardına açıklamalar geldi. Ekonomi Muhabirleri Derneği ve Çağdal Gazeteciler Derneği yaşanan olaylar sonra sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını, gazetecilerin uğradığı zararların da karşılanmasını istedi.

İzmir’de Gazeteciler Derneği’nden CHP İl yönetimine çağrı: Gereğinin yapılmasını bekliyoruz!

CHP İl Gençlik Kolları Kongresi akşam saatlerinde Aşık Veysel Rekreasyon Alanında gerçekleştirildi. Yapılan oylamalar neticesinde Burak Kotan 151 oy alırken, rakibi Mert Anıl Akgül ise 143 oy aldı. Kazananın açıklanmasının ardından kongre savaş alanına döndü. İki grup arasında biranda çıkan kavgada görevlerini yapmak isteyen gazetecilerde saldırıya uğradı. Basın mensuplarından Oktay Güçtekin’e yaklaşık 50-60 kişilik grubun saldırdığı ileri sürülürken, olaya müdahale etmek isteyen bir başka gazeteci Tenzile Aşçı’nın ise kargaşada telefonun gasp edildiği öğrenildi. CHP İl Yönetim Delegesi olduğu öğrenilen Ömer Can Bulğak ise gazetecilere yapılan saldırıyı önlemek isterken başına gelen sandalye darbesi ile yaralandı.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD)İzmir Şubesi Yönetim Kurulu CHP İzmir Gençlik Kolları seçiminde gazetecilere yönelik yaşanan şiddet nedeniyle açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde;

29 Ağustos 2020 Cumartesi günü düzenlenen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde sandık sonuçlarının açıklanmasının ardından iki adayın taraftarları arasında çıkan tartışmada maalesef basın mensubu arkadaşlarımız doğrudan saldırıya hedef olmuş ve 6 basın emekçisi saldırganların sözlü ve fiziki şiddetine maruz kalmıştır.

Hiç bir şekilde konunun tarafı olmadıkları ve kamuoyu adına orada gözlemci olarak bulundukları halde gazetecilerin, doğrudan saldırıya hedef olması oldukça düşündürücüdür.

Gazeteciler; siyasetçilerin veya siyaset yapmak hedefiyle yola çıkanların varlık sebebi olan demokrasinin teminatı ve sigortasıdır.

Basın özgürlüğünün yoğun tartışmaların gündemini teşkil ettiği bu günlerde demokrasinin kalesi olan İzmir’de bu saldırının gerçekleşmiş olması;

Ülkemize demokrasiyi getiren ve adında Cumhuriyet kelimesini barındıran bir partinin mensubu oldukları iddiasında olanlar kişilerce bu saldırın yapılmış olması ise esef vericidir.

Ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne ne de herhangi bir partinin gençlik örgütlerine yakışmayan bu olayı kınıyor; parti yöneticilerinin bu olaya karışanlara karşı en ağır yaptırımları uygulayacağından emin olmak istiyoruz.

Ayrıca saldırılar sırasında meslektaşlarımızın telefon, bilgisayar ve fotoğraf makinalarına da zarar verilmiştir. Bu zararların tazmin edilmesi de Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetiminden beklentimizdir.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nden de açıklama geldi

Yaşanan olayla ilgili bir açıklamada Çağdaş Gazeteciler Derneği İzmir Temsilciliği’nden geldi. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

29 Ağustos 2020 Cumartesi günü düzenlenen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde meslektaşlarımıza saldırıda bulunulmasını kınıyoruz.Basın özgürlüğü ve şiddet karşıtı söylemleriyle bilinen CHP’nin bu olayın sorumluları hakkında acilen gereğini yapmasını bekliyoruz.Gazeteciler iktidarın, muhalefetin ve çeşitli güç odaklarının kum torbası değildir. Örgütlü mücadele sayesinde bu günler aşılacak, Türkiye daha demokratik ve basın özgürlüğünün sağlandığı bir ülke haline gelecektir.

Yayınlama: 31.08.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.