Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de Mobilyacılar bir kez daha ‘Özkoparan’ dedi!

İki adaylı İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Olağan Genel Kurul Toplantısı heyecanlı geçti. Mevcut Başkan Hasan Özkoparan 571 oy ile ikinci dönem için üyelerden destek alırken önceki dönem Başkan Vekillerinden Seyfi Dağ 229 oy aldı.

İki adaylı İzmir Mobilyacılar

Yetmiş yılı geride bırakan Türkiye’nin köklü kuruluşlarından İzmir Mobilyacılar Odası’nda (İZMOD) Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Şirinyer’de düzenlenen kurula Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu (TAİF) Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Oto Galericileri Odası Başkanı Zafer Dursun, İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin, İzmir Gömlekçiler Odası Başkanı Olgun Aktaş, İzmir Terziler Odası Başkanı Mustafa Güvenli, Buca Esnaf Odası Başkanı Turan Yazgan, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Çakır,  İzmir Ticaret İl Müdürü Şahin Ersü ile birlikte çok sayıda stk ve sektör temsilcisi katıldı.

Mutlu: Birlikte başaracağız!

TAİF Genel Başkanı Ali Rıza Ercan’ın Divan Başkanlığı yaptığı genel kurulda ilk konuşmayı gerçekleştiren Zekeriya Mutlu, “Gerek sağlık gerekse ekonomik açıdan esnafımız zor bir dönemden geçiyor. Birlik ve beraberlik içinde sorunlarımızı çözeceğiz 128 esnaf odamızda da sükunetle seçimlerimizi gerçekleştireceğiz”dedi. Daha sonra iki başkan adayı ile birlikte sahnede birlik beraberlik görüntüsü verdi.

Dağ, büyük vaatlerde bulundu

Önceki dönem İZMOD Başkan Vekillerinden olan Başkan Adayı Seyfettin Dağ yaptığı konuşmada mobilya üreticileri için yapacaklarını anlattı. Başkan Adayı Dağ’a süre kısıtlaması yapmadan dilediği kadar konuşabileceğini söyleyen Divan Başkanı Ali Rıza Ercan zaman zaman  konuşmalarda yapılamayacak vaatlerin açıklanması üzerine odanın kanunlarda yapabileceği çalışmaları hatırlattı. Mavi liste ile seçime giren Dağ’ın listesinde Vedat Sakanuz, Mustafa Türker, Ferda Sökmen, Yamen Ergül, Onur Başata, Osman Deniz, Ufuk Yıldız, Sait Utuş, Yunus Çakır, Esra Uygar Asil Yönetim, Faruk Albahar, Semih Dalbeyler ve Güven Kortun Asil Denetim kurulunda yer aldı.

Özkoparan: İlkler devam edecek!

Mevcut İZMOD Başkanı ve Başkan Adayı Hasan Özkoparan, “Odamız kurulduğundan bu yana 70 yıllık bir hasreti yeni hizmet binamızı açarak bitirdik. Nitelikli İş Gücü ve Tasarım projemizin protokolünü sayın valimizle birlikte imzaladık. Mobilya Organize Sanayi  Bölgemiz yakında hizmete girecek. Orta ölçekli İzmir Mobilyacılar Sanayi Sitemizin yapımı sürecini bakanlığımız ile planladık. Yüz elli dönüm arazi üzerine gerçekleştireceğimiz Mobilya AVM  için yakında kazmayı vuracağız. Libya’dan İzmir’e başlayan gemi seferlerimiz başka ülkelerle devam edecek. Mobilyacı esnafımızı hak ettiği yere taşımakta kararlıyız. Kentimizdeki ilkleri yaptık yapmaya devam edeceğiz. Kendi dönemlerinde yapamadıkları icraatlar için kimse bizi eleştirmesin”dedi.

Başkan Adayı Özkoparan’ın beyaz listesinde Bülent Şimşek, Alper Bilen, Hakan Kabayeğit, Tuncay Duğan, Soner Büyüktalaş, Münir Erol, Nadir Coşkun, Mehmet Üngür, Mustafa Özçelik, İmdat Kandemir Asil Yönetim, Yusuf Uslu, Arif Eroğlu ve Özgür Akgüneş ise Asil Denetim Kurulunda yer aldı.

Yönetim bir kişi arttı

Pandemi dönemindeki oda hizmetleri,  teşvik ve destler nedeniyle 400 yeni üyenin kayıt yaptırması Yönetim Kurulu Üye sayısını bir kişi arttırmış oldu. Önceki dönemde 10 Yönetim Kurulu Üyesi seçilirken son seçimde 11 Yönetim Kurulu Üyesi seçilmiş oldu.

Pandemi tedbirlerinin alındığı genel kurulda üyeler alfabetik sıraya göre 5 sandıkta oy kullandı. Oy verme işlemi saat 17.00’de tamamlandı. Seçim kurulu beyaz ve mavi listelerin sayımını yaptı. Toplamda 803 oy kullanıldı. Geçersiz oy sayısı 3 oldu. Mevcut Başkan Hasan Özkoparan’ın beyaz listesi 571oy aldı. Eski Başkan Vekili Seyfi Dağ’ın mavi listesi 229 oy aldı.

Bir kez daha seçimi kazanan Hasan Özkoparan salonda davul zurna çalınmasına müsaade etmedi. Tebrikleri kabul eden Özkoparan, “Diğer adayı medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın göstergesi oldu. Kazanan üyelerimiz oldu. Seçim bitti gitti dünde kaldı. Bolluk ve bereket için birliğimiz devam edecek. Esnafımız için salgında ölümü göze alarak çalıştık, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.