Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Kasap:”7 kişi toplanıp dernek kurarak bir ili temsil etmeye kalkmamalı, kriter getirilmeli”

İzmir’in güçlü sivil toplum kuruluşlarından olan İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Veli Kasap, Egeyön Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Başkan Kasap’ın dernek yasasına yönelik eleştirisi öne çıktı.

İzmir'in güçlü sivil toplum

Egeyön Haber’de Ahmet Deda’nın röportaj konuğu, İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Veli Kasap oldu. Başkan Kasap, İzmir’de Denizliliği, Denizlispor’u, İzmir depremini ve sonrasını, yeni üye girişimlerini ve dernekler hakkındaki eleştirini röportajda anlattı.

İŞTE O RÖPORTAJ

Denizli Horozu İzmir’de ötüyor mu?

Biz İzmir’de,’Her horoz kendi çöplüğünde öter, Denizli Horozu her yerde öter’ sloganı ile yola çıktık. İzmir’de horozu öttürmeye çalışıyoruz. Bizim bir sevdamız da Denizlispor. Takımımızın ilerleyen haftalarda yükselen bir ivmeye kavuşacağını düşünüyorum. Bu hafta Başakşehir maçında 3-0’dan 3-3 gibi önemli bir geri dönüşle bunun sinyalini verdik. Denizlispor ile gurur duyuyoruz.

Denizlispor’u ne kadar takip ediyorsunuz?

Denizlispor’u TFF 1. Lig’den itibaren takip ediyoruz. İzmir’e geldiklerinde yanlarında oluyoruz. Burada ev sahipliğimizi yapıyoruz. Statta desteğimizi veriyoruz. Bizim doğduğumuz yer Denizli, doyduğumuz yer İzmir ama Denizlispor gururumuz. İzmir’de her zaman yanındayız. Bizim İzmir Denizlililer Derneği olarak amacımız sadece İzmir’de faaliyet göstermek değil, aynı zamanda Denizli’yi İzmir ile buluşturmak amacımız. İş insanlarımız olsun, Denizlispor olsun onları İzmir’de layığı ile ağırlamak bizim için önemlidir.

İzmir depremi ve sonrasında neler yaptınız?

Depremde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan önderliğinde ekipler deprem bölgesine gelerek çadırlar kurdular. Merkezefendi Belediye Başkanımız yine bölgeye gelerek incelemelerde ve yardımlarda bulundu. Biz de vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Biz deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Geride kalanlara sabırlar diliyorum. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın. İzmir zor günler yaşadı. İnşallah bir daha yaşamayız. Bugün 7 kişi bir araya gelip dernek kurabilirsin. Önemli olan bu zor günlerde vatandaşlarımıza yanlarında olduğunu hissettirebilmek. Biz bunu hissettirdiğimizi düşünüyoruz. Üzerimize düşen görevi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

Yeni üye atılımını pandemi engelledi mi?

Geçtiğimiz yıldan itibaren ülkemizde pandemi insanlara maddi ve manevi açıdan zor günler geçirtiyor. İnşallah bu korona belası hayatımızdan çıkar da insanlarımız rahat günler yaşar. Ancak zor günler yaşıyoruz. Pandemi öncesinde biz iyi bir ivme yakalamıştık. 2016 göreve geldiğimizde ben belediye başkanlığı görevi yapmama rağmen İzmir’de ne kadar Denizlili yaşadığını bilmiyordum. Dernek başkanı olduğumda 2016 yılında 148 bin Denizlili olduğunu öğrendik. 2020 yılında İzmir’de 200 bine yakın Denizlili yaşıyor. Biz de bu Denizlilileri derneğe kazandırmak için iyi bir çalışma yapıyorduk. Ancak pandemi nedeniyl yönetim kurulumuz, gönüllülerimiz münkün oldukça evden çıkmamaya çalıştılar. Onun için biraz yavaşladık. Uzaktan üye yapma çalışması sürse de o gün ile bugün bir değil. Her şeye rağmen üye kayıtlarımız uzaktan devam ediyor. Whatshapp ve sosyal medya üzerinde çalışıyoruz. Bu korona belası bittikten sonra, daha aktif olacağız. Farklı etkinlikler yaparak sesimizi daha gür duyuracağız. Bizim hedefimiz İzmir-Denizli arasında köprü olmaktır.

Dernek eleştirisi!

Benim karşı olduğum bir durum var. Beni kimse yanlış anlamasın sözü farklı yere çekmesinler. Örneğin birbirimize kızıp, ayrılıp 7 kişi bir araya gelip derek kurabiliriz. Her 7 kişi toplanıp dernek kurarak bir ili temsil etmeye kalkmamalı. Bunun bir disipline alınması lazım. Merkezi hükümetin buna bir kriter getirmesi lazım. 500-1000 üye gibi rakamlar belirlenmeli. Bu sayılara ulaşmadan dernekler kurulmamalı. Gücü ne kadar dağıtırsan kimse dikkate almaz, merkezde toplarsan dikkate alırlar.