Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Dernekleri Konfederasyon Başkanı Turgay Yokuş:”Kendini İzmirli Hisseden Herkesi Derneğe Bekliyoruz”

Egeyön Haber, İzmir’deki Ege Bölgesi illerinin dernek başkanlarını tanıtmaya devam ediyor.Hem İzmir Kent Federasyonu Başkanı, hem de İzmir Dernekleri Konfederasyonu Başkanı olan Turgay Yokuş, Egeyön Haber’e çalışmalarından bahsederek İzmirliler Derneği’ni tanıttı.

Egeyön Haber, İzmir’deki Ege

Derneğe üye olmak için İzmirli olması gerekmediğini söyleyen Yokuş, kendini İzmirli hisseden herkesi derneğe düşüncelerini ve önerini paylaşmaya çağırdı.

İzmir Dernekleri Konfederasyon Başkanı Turgay Yokuş

“DERNEĞİMİZİN HATA YAPMA ŞANSI YOK”

9 Eylül 1994’te “İzmirliler Derneği” olarak kurulduklarını söyleyen Yokuş, “Tüzüğünde İzmir’de doğan, İzmir’de doyan, kendini İzmirli hisseden herkes üye olabilir diye yazar. Bu yüzden üyelerimiz arasında doğulu, batılı, Karadenizli, güneyli, Roman, Levanten, Musevi her kesimden arkadaşımızın var. Derneğimizin logosu İzmir Valiliği logosudur. Özel izinle kullanım hakkı alınmıştır. Üstümüzde iki misyon taşımaktayız. O yüzden de derneğimizin hata yapma şansı yok. Biz o çizgiden ayrılmayarak yıllar içerisinde 2009’a geldiğimizde yaklaşık 14 dernek kurmuştuk. Bu derneklerimizi tek çatı altına toplayıp “İzmir Kent Federasyonu’nu kurduk. Yıllar içerisinde bu süreç devam etti. İlçelerimizde ve İzmir dışında dernekler kurmaya devam ettik. 2015 yılında iki federasyon daha kurup üç federasyonu birleştirerek konfederasyon olduk. Adımız da “İzmir Dernekleri Konfederasyonu” oldu.“ diyerek İzmir Dernekleri Konfederasyonu’nun oluşum sürecinden bahsetti.

Yokuş, bünyelerinde yaklaşık 10-15 komisyon olduğunu belirtirken, “İzmirliler Derneği çizgimizi bozmadan, İzmir, Ege Bölgesi ve ülkemiz adına pek çok çalışma yürütüyoruz. Bünyemizde kendi alanında sağlık, eğitim, trafik, siyaset, ekonomi gibi komisyonlar var. Komisyonlar çalışmalarını yapıp, proje üretiyorlar. Kısa, orta ve uzun vadede bunları hayata geçirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı FormatFactoryecf9ea94-9c42-4656-91e9-9dc938546a02.jpg
İzmir Dernekleri Konfederasyon Başkanı Turgay Yokuş

İZMİRLİ’LER DERNEĞİ İZMİR’İN DERNEĞİDİR

Derneğe katılmak için İzmirli olma şartının bulunmadığının altını çizen Yokuş, “İzmirliler Derneği İzmir’in derneğidir. Dolayısıyla kimsenin İzmir doğumlu olması gerekmiyor. Kendini İzmirli hisseden herkesi derneğimize bekliyoruz. Çünkü gün içinde hepimiz şikayette bulunuyoruz. İzmir’de bu eksik, şu eksik gibi şikayetlerimiz vardır. Ama her şeyi bizi yönetenlerden beklemememiz gerekiyor. Bizim de toplum olarak bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biz o yüzden bir araya geldik. İzmirlileri derneğe bekliyoruz. Bu denek onların derneği, hepimizin derneği. Fikri, düşüncesi ve önerisi olan herkesi İzmirliler Derneği’ne çay, kahve içmeye ve düşüncelerini paylaşmaya davet ettiğini söyledi.