İzmir Enternasyonel Fuarı’na Doğru: Eylül’de Gel!

İzmir Enternasyonel Fuarı’na Doğru: Eylül’de Gel!

Bu yıl 87’nci kez kapılarını açamaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) tanıtım toplantısı Kültürpark’ta İsmet İnönü Sanat Merkezi önündeki alanda gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 7 – 16 Eylül tarihleri arasında ‘Eylül’de gel’ sloganı ve ‘teknoloji’ temasıyla gerçekleşecek fuarda bu yıl partner ülkenin Sırbistan odak ülkenin de Hindistan olacağı belirtildi.

 

 

87. İzmir Enternasyonal Fuarı, ticaretin yanı sıra kültür ve sanatın da merkezi olacak. Birbirinden ünlü isimlerin yer alacağı Çim Konserleri, Rock Sahnesi, tiyatro, dans gösterileri, Mogambo Caz Geceleri ve birbirinden özel etkinlerle 87. İzmir Enternasyonal Fuarı on gün boyunca ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacak.

Fuar tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fuar Ana Sponsoru Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve İnovasyon Ana Sponsoru Vestel’in Yurtiçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Ergün Güler katıldı.

Partner Ülke Sırbistan, Odak Ülke Hindistan

Toplantıda 87.kez düzenlenecek fuar ile ilgili bilgiler veren  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu yıl partner ülke’nin Sırbistan, odak ülkenin de  Hindistan olduğunu ifade  ederek “Her yıl olduğu gibi bu yıl partner ülkemiz var. Bu sene Sırbistan… Sırbistan fuarımıza 20 firmayla iştirak ediyor. Sırbistan’la ticari ilişkimiz 1 milyar 100 milyon civarında. Umuyorum bu rakam en kısa zamanda 2 milyar doları bulur. Biz de bunun mutluluğunu yaşarız. Bu sene odak ülkemiz Hindistan… 1943 yılından beri fuarımıza katılan bir ülke. Bu sene teknoloji ağırlıklı olarak 50 firmayla katılıyor. Hindistan’daki büyüme trendini hepiniz takip ediyorsunuz. Değerlendirmelere göre 2022 yılında Hindistan’ın dünyanın en büyük 4’üncü ekonomisi olacağı öngörülüyor. Hindistan’ın burada bulunması İzmir’e, fuarcılığımıza, ülkeye çok büyük katkıda bulunacaktır” dedi.

Kocaoğlu :” İlaç Olacağına  İnanıyorum”

Geçen yıl düzenlenen  fuarın partner ülkesinin Rusya olduğunu bununda iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde büyük katkısı olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu “ İEF’nin tarihinde kültür, sanat, ticaret, tanıtım var. Bu çok fonksiyonlu bir fuar. Biz eğlenceye, kültür sanata da ticaretin yanında ağırlık veriyoruz. Bir dönem eğlenceyle anılan İEF’yi bugünün koşullarına taşıyarak sürdürmeye çalışıyoruz. Uluslararası programlarda 25 ülkeden katılımcı heyetler bakan müsteşar düzeyinde gelecekler. Sayın ticaret bakanımızın başkanlığında ikili görüşmeler gerçekleşecek. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağız. İkinci dünya savaşı sürecinde de etkinliklerini sürdürerek, cephede birbiriyle savaşan ülkelerin İEF’de buluşması, doğu ve batı bloğunun soğuk savaşı sürdürürken yine İEF’de ekonomik olarak yarışmaları fuarın ayrıca tarihi misyon zenginliğini göstermektedir. Ben ülkenin geldiği bu durumda, dünyanın geldiği bu durumda, İEF’nin, fuarcılığın ve İzmir’in, İzmir insanının dünya barışına, kardeşliğine mutlaka çok büyük katkı yapacağına inanıyorum. Hem ülkemizin hem bölgemizin hem de dünyanın barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bu kriz ortamını aşabilmek için de fuarların, özellikle geçmişiyle birlikte İEF’nin ilaç olacağını düşünüyorum. Bu sene onur konuğu ilimiz yok. 10 sene kadar onur konuğu ili sürdürdük. Biz bu etkinliğe başladığımızda, tanıtıma ihtiyacı olan illeri burada tanıtırken ciddi bir görev yaptık. Çoğu ilimiz zaten İEF’ye fiilen katılıyorlar. Bundan sonra da devam edecekler” şeklinde konuştu.

 

Sancak: “Güzel Şehrimize Bir Yapı Şirketi Olarak Bakmıyoruz”

Fuarın Ana Sponsorluğu’nu onur duyarak üstlenen Folkart’ı temsilen, üçüncü kez burada olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak “Hepimiz, İzmir’in gelecekte daha çok yücelmesini, şehrimizin dünya çapında hak ettiği noktaya ulaşmasını istiyoruz.  Bu nedenle, değerli Aziz Kocaoğlu Başkanımız önderliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği; tramvay projesi, körfez kıyılarının düzenlenmesi gibi nitelikli çalışmalar ve merkezi yönetimin İzmir’e yaptığı değerli kamu yatırımları, bu şehri seven herkesi çok mutlu ediyor.  İzmir merkezli büyüyerek, sektörünün öncüsü özelliğini kazanan Folkart olarak,  biz de yeni projelerimizle İzmir’in bugünü ve geleceğine yatırım yapıyoruz. Ama güzel şehrimize, sadece bir yapı şirketi olarak yaklaşmıyoruz. Şehrin kültür, sanat, spor hayatını ve şehre katkı verecek her organizasyonu da, yürekten sevgiyle destekliyoruz” dedi.

 

Güler :” İEF Parlıyor

Vestel’in Yurtiçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Ergün Güler ise “Vestel olarak bir fuara da iştirak ediyor olmanın mutluluğu içindeyiz. Marka yatırımı için fuarlarda bulunmayı çok önemsiyoruz. Bugün Berlin’de hem şirketimizi hem ülkemizi temsil etmekteyiz. Ama tüm fuarların içinde İEF’nin ayrı bir önemi var. Cumhuriyetimizin ilk fuarı olması açısından bizim için büyük önem arz ediyor. Kültür sanat ve eğlence açısından da katılan katılımcılar açısından İEF parlıyor. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun desteğiyle her yıl katılıyoruz. Bundan sonra da en büyük katılımcılarından olacağız” şeklinde konuştu.

Yayınlama: 31.08.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.