İzmir Gaziemir’de Alevi vatandaşların evinin işaretlenmesine Bakan Süleyman Soylu’dan sert sözler!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında, DEAŞ’lı teröristlerin ülkelerine iade edilmesiyle ilgili olarak “11 Fransız vatandaşı DEAŞ’lıyı aralık ayının hemen başında Fransa’ya gönderiyoruz.” diye konuştu.

İzmir Gaziemir’de Alevi vatandaşların evinin işaretlenmesine Bakan Süleyman Soylu’dan sert sözler!
Yayınlama: 28.11.2019
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de düzenlenen “Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum” konulu çalıştaya katılarak Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı ve İzmir’de alevilere yönelik yapılan çirkin harekete sert tepki gösterdi.

Soylu şunları söyledi:

‘O İŞARETİ KENDİ EVİME YAPILMIŞ SAYARIM’

İzmir’in Gaziemir ilçesinde yaşanan çağdışı bir biçimde alevi ailelerin evlerinin işaretlenmesi ile ilgili konuşan Bakan Soylu, ‘O eve yapılan işareti, kendi evime yapılmış işaret olarak görüyorum. Arkadaşlarımız o kişiyi bulacaktır. İçişleri Bakanlığı olarak bizatihi tarafız bu olaya hukuken de tarafız. Adaletin önüne o kişi çıkacak ve bunun bedelini ödeyecek.’ dedi.

“370 BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ

Suriyeli göçmenlerin geri döndürülmeye başladığını söyleyen Süleyman Soylu, “Şu an için ülkelerine geri dönen Suriyelilerin sayısı 370 bin. Birileri yeterli bulmayabilir ama önemli olan, bu akışın bir şekilde vücut bulmuş olmasıdır. Öte yandan çok ciddi bir düzensiz göçmen baskısı altındayız ve bu durum giderek artıyor. 2016 ve 2017, 175 bin ve 176 bin, 2018’de 268 bin. Şu an ne kadar biliyor musunuz, geçen cuma rakamları 405 bin, şimdi 420 bin ile 430 bin arasında.’ dedi.

“ARALIK BAŞINDA ÜLKELERİNE TESLİM EDİYORUZ”

İzmir’de topolantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu IŞİD ile ilgili Türkiye’nin attığı adımlar hakkında da konuştu. Soylu, “11 Fransız vatandaşı DEAŞ’lıyı da 9 Aralık’ta ülkelerine gönderiyoruz. Tabii bu işin de kendine ait bir prosedürü var, öyle gelişigüzel uçaklara doldurup gönderemiyorsunuz. Muhataplarınızla halletmeniz gereken birtakım işlemler oluyor. Dolayısıyla bunları bir süreç içinde peyderpey gönderiyoruz. Bizim burada yaptığımızı özetlersek; bu bölgelerde huzur ve güveni sağlayıp oraya bir geri dönüş sağlamaya çalışıyoruz. Kısmen böyle bir akış oluşturduk. Mesela şu an için ülkelerine geri dönen Suriyeli mülteci sayısı 369 bin. Birileri yeterli bulmayabilir ama önemli olan, bu akışın bir şekilde vücut bulmuş olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.