“Kurtuluşla kuruluşun buluştuğu çok özel bir gün”
9 Eylül 1922’nin İzmir için sıradan bir kurtuluş tarihi olmadığını, büyük bir zaferin simgesi olduğunu ifade eden Gündoğdu, “9 Eylül 1922, işgale karşı verilen büyük mücadelenin zaferle taçlandığı gündür. Bir yıl sonra, 9 Eylül 1923’te ise Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelleri atılmıştır. Bu tarih, kurtuluşla kuruluşun buluştuğu çok özel bir gündür” dedi.
“Kadın olmadan Cumhuriyet de demokrasi de eksik kalır”
Milli Mücadele döneminde kadınların üstlendiği hayati rollere vurgu yapan Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Bu mücadelenin en önemli kahramanlarından biri de kadınlardır. Cepheye cephane taşıyan, yaralıları iyileştiren, mitinglerde sesini yükselten, evindeki son lokmayı paylaşan kadınlar, Kurtuluş Savaşı’nın görünmeyen ama en güçlü kahramanlarıdır. Atatürk, Cumhuriyet’i kurarken kadını hayatın dışında değil, tam merkezinde görmek istemiştir. Çünkü biliyordu ki kadın olmadan Cumhuriyet de demokrasi de çağdaşlaşma da eksik kalır.”
“Bu mirasa sahip çıkmayı görev biliyorum”
Atatürk ilke ve devrimleri ışığında Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Gündoğdu, “Bugün 9 Eylül’ü kutlarken hem İzmir’in kurtuluşunu hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunu hem de bu büyük mücadelede kadınların emeğini ve cesaretini saygıyla anıyorum. Ben de Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, Cumhuriyet değerlerini yaşamının temelinde taşıyan bir kadın olarak bu mirasa sahip çıkmayı görev biliyorum. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu ve Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” diyerek mesajını tamamladı.



