Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rektör Alcı’dan EÜ’ye birlik çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Musa Alcı, rektörlük görevindeki ilk senato toplantısına başkanlık etti. Yeni senato salonunda gerçekleştirilen toplantıda, üniversitenin akademik ve idari süreçleri değerlendirilirken yeni döneme ilişkin hedefler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü görevine

“El ele, gönül gönüle güç birliği”

Toplantıda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Rektör Prof. Dr. Musa Alcı, Ege Üniversitesi markasını daha ileriye taşımak için tüm bileşenlerle güç birliği içinde hareket edeceklerini söyledi. Alcı, “El ele, gönül gönüle, yekvücut olarak üniversitemizin hedeflerine yürüyeceğiz” dedi.

“Çoğulculuk ve katılımcılık temel ilkemiz”

Üniversitelerin farklı görüşlerin akademik nezaket çerçevesinde ifade edildiği kurumlar olduğunu vurgulayan Alcı, yarım asırdır mensubu olduğu Ege Üniversitesi’nin çoğulculuk ve katılımcılığı bir kültür haline getirdiğini ifade etti.

Rektör Alcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Akademik ve bilimsel üretimi güçlendiren, eğitim-öğretimde kaliteyi esas alan, araştırma, yenilikçilik ve toplumsal katkıyı önceleyen; şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla öğrencilerimizden mezunlarımıza kadar tüm paydaşlarımızla birlikte Ege Üniversitesini ulusal ve uluslararası düzeyde daha ileri seviyeye taşıyacağız.”

“Açık iletişim ve diyalog önceliğimiz olacak”

Yeni dönemde üniversitenin tüm bileşenleriyle açık iletişim içinde olacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Alcı, sorunların diyalog yoluyla ele alınacağını ve kurumsal huzurun korunmasına azami özen gösterileceğini belirtti. Alcı, her türlü öneriye açık olacaklarını ve tüm paydaşlarla istişare ederek gerekli çalışmaları yürüteceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Üniversitenin bilimsel özerkliğini ve akademik saygınlığını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Alcı,“Bu onurlu görevi şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar üniversitemize emek veren tüm rektörlerimize, akademik ve idari kadrolarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı, senato üyelerinin talep ve önerilerinin dinlenmesi ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Reklamı Geç