Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Kent Konseyi çalışmalarını Egeyön TV’ye anlattı

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmalarını Egeyön TV’ye anlattı.

İzmir Kent Konseyi Başkanı

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmalarını sürdürmeye devam ediliyor. İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, Kadın Meclisleri ve kent konseyi olarak yaptığı çalışmalarını Egeyön TV’ye anlattı.

‘Tüm canlılar için çaba harcıyoruz’

Işık, ‘Kent konseyi kadın meclisi 2010 yılında kent konseyi ile birlikte kuruldu. Aktif bir meclis her şart ve durumda İzmir’deki kadınların ortak mücadelesi için çalışmalar yapıyoruz. Gelin birlikte yürüyelim sloganı ile kuruldu. Kentin bütün kurumların da toplumsal cinsiyet eşitliğini getirmek için çalışıyoruz. Sadece kadınlar için değil hayvanlar dahil olmak üzere üzere tüm canlılar için çaba harcıyoruz. Yerel yaşamda kadın erkek eşitliği kongresi yönetim kurulu üyesi olarak Tunç Soyer seçildi. Yerel eşitlik eylem planları yapılması gerekiyor biz de 27 Şubat’ta yaklaşık 70 kişilik bir çalıştay hazırladık ve raporladık.’ dedi.

‘Meclis olarak yerel yönetimlere ziyaretlerimiz olacak’

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Öğütcen, Kadın Meclisleri’nin yaptığı çalışmalar hakkında Egeyön TV’ye bilgi vermeyi ihmal etmedi. Öğütcen, ‘Çeşitli çalışma gruplarımız var. Bu çalışma gruplarımız çalışmalarını sürdürüyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışma grubu, kültür grubu, kadın ve hukuk alt grubu, anneler grubu, engelli anneler çalışma, kadın insan hakları grubu, kadın emeği ve istihdam çalışma grubu, medya iletişim grubu, basın medya grubu gibi gruplarımız var. Meclis olarak yerel yönetimlere ziyaretlerimiz olacak. Geçtiğimiz günlerde 18 Mart nedeni ile şehit ailelerini ziyaret ettik. Onların dertlerine kulak verdik. Ne gibi çalışmalar yapabileceğimizi araştırdık.’ ifadelerini kullandı.

İZMİR KENT KONSEYİ BAŞKANI:
Nazik Işık
İZMİR KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ BAŞKANI:
Nevin Öğütcen
YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ:
Hacer Eriş
Sultan Tuzlacı
Nevriye Keyik
Hülya Gültekin
Nevin Atik
Zerrin Atik
Serap Yıldırımkanlı
Şirin Yüce
Sibel Tatar
İKK KADIN MECLİSİ SEKRETERİ:
Zerrin Ak