İzmir Sağlık Müdürlüğü’nden sağlık çalışanlarına psikolojik destek!

Koronavirüs salgını nedeniyle toplumda stres, kriz gibi istenmeyen durumların oluşmaması ya da oluşmuş ise tedavi için harekete geçen İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, telefonla hizmet veriyor.

İzmir Sağlık Müdürlüğü’nden sağlık çalışanlarına psikolojik destek!

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, tüm vatandaşlara, sağlık çalışanlarına, yöneticilere hizmet verildiğini duyurdu.

İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop’un öncülük etmesiyle oluşturulan Pandemide Psikososyal Destek Hizmet Grubu’nun çalışmalarıyla ilgili şu bilgi verildi:

Ocak 2020’de Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Çin’in Hubei Eyaletinde çıkan yeni koronavirüs hastalığı salgınını ‘Uluslararası Halk Sağlığına Yönelik Endişe Verici Acil Durum’ olarak ilan etti. COVID-19, birçok coğrafi bölgede, birçok ülkeden insanı etkiliyor ve etkilemeye devam etmesi de son derece muhtemel. WHO ve dünya çapındaki halk sağlığı yetkilileri COVID-19 salgınını durdurmak için harekete geçmiş halde. Ancak bu kriz, halk arasında strese de yol açıyor.

COVID-19 salgını sırasında ruh sağlığını korumak ve iyileştirmek için sağlık çalışanlarına, sağlık kurumlarında çalışan ekip liderleri veya yöneticilere, çocukların bakımını üstlenenlere, yaşlı yetişkinlerin bakımını üstlenenlere, izolasyondaki insanlar ve yakınlarına, psikososyal destek ihtiyacı duyan halka yönelik:

  • Salgın hastalık sırasında ortaya çıkabilecek psikolojik tepkiler nelerdir?
  • Kendinizi iyi hissetmek için neler yapabilirsiniz?
  • Çocuğunuza Covid-19’u nasıl anlatabilirsiniz?
  • Baş etme becerilerinizi nasıl güçlendirebilirsiniz?
  • İzolasyon sürecinde nelere dikkat etmelisiniz?
  • İleri yaşta bulunan yakınlarımıza bu süreçte nasıl yardımcı olabiliriz?
  • Doğru bilgi ve kaynaklar nelerdir? gibi konularda İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün Psikososyal Destek Birimi’nden bilgi ve hizmet alınabilir. Müdürlüğümüz 0 (232) 248 33 10 sabit hattının, 1270 ve 1283 dahili numaralarından hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimci tarafından psikososyal destek verilmektedir.

Bu süreçte ilimizde hali hazırda açık olan Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde de aynı hizmet telefon hatları üzerinden verilmektedir.

Yayınlama: 02.04.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.