İzmir Süt Ürünleri Çin Pazarında!

Türkiye üreticilerinin ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırmaya devam ediyor.

İzmir Süt Ürünleri Çin Pazarında!
Yayınlama: 14.10.2020
A+
A-

Önemli bir hayvansal üretim değerine sahip olan İzmir, 1,2 milyon ton süt üretim miktarı ile Türkiye ikincisi. Sektörün en önemli firmalarına ev sahipliği yapan İzmir’de üreticilerimizin ürettiği ürünler hem iç hem de dış piyasada yer alıyor. Bu firmalardan biri olan Pınar Süt Çin pazarına giriş yaptı.

Türkiye’nin süt ve süt ürünleri ihracatının yüzde 19’unu karşılayan Pınar Süt, yaklaşık 6 milyar dolar ile dünyanın en önemli süt ürünleri ithalatçılarından olan Çin’e giriş yaptı. Böylece İzmir’den Çin pazarına ilk kez süt ürünleri ihracatı gerçekleştirilmiş oldu. Bu ihracatla Türkiye’nin yaklaşık 11 bin kilometre uzağındaki Çin de tüketiciler, Türkiye süt ürünleriyle buluşuyor.

Ekonomiye katma değer

Yapılan ilk sevkiyatta konuşan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Pandemi döneminde gıdanın ve gıda güvenliğinin önemi bir kez daha anlaşıldı. Türkiye pandemi döneminde gıda üretimini artıran ülkeler arasında yer aldı.  Gıda sektörü olarak ülkemiz çiftçilerinin ürünlerini dünya ile buluşturduğu ve Türkiye ekonomisine katma değer sağladığı için Pınar Süt’e teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.