İzmir Uşak ve Afyonkarahisar’da İdlib şehitleri son yolculuğuna uğurlandı!

Suriye’nin kuzeyinde Türk askerlerine yapılan saldırıda şehit olan 33 askerimizden üçü İzmir, Uşak ve Afyonkarahisar’da son yolculuklarına uğurlandı. Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan İzmir’de, Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin Afyonkarahisar’da, Uzman Çavuş Ali Turgut ise Uşak’ta gözyaşları içerisinde defnedildi.

İzmir Uşak ve Afyonkarahisar’da İdlib şehitleri son yolculuğuna uğurlandı!
Yayınlama: 29.02.2020
A+
A-

Uşak şehidi Ali Turgut’u uğurladı!

İdlib’deki hava saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ali Turgut (39) memleketi Uşak’ta düzenlenen askeri cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

İDLİB’DE ŞEHİT DÜŞEN ALİ TURGUT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İdlib’deki hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Turgut’un cenazesi, sabah saatlerinde Denizli Çardak havaalanına cenaze nakil aracı ile memleketi Banaz’ın Büyükoturak köyündeki evine getirildi. Şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başlayan köy meydanındaki törenin ardından şehidin naaşı İl Müftüsü Kazım Güzel’in kıldırdığı cenaze namazından sonra köy mezarlığına defnedildi. Etkili olan kar yağışına rağmen yüzlerce kişi cenaze namazının ardından dua ederek şehit için helallik verdi.
Şehit Ali Turgut, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Milletvekilleri, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nejati Gündüz, Uşak İl Jandarma Komutanı Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer ile birlikte il protokolünün katıldığı törenin ardından ebediyete uğurlandı.

Afyonkarahisar Şehidi Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin’i uğurladı!

İdlib’de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin, memleketi Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

AFYONLU ŞEHİT PİYADE YÜZBAŞI SÜLEYMAN ŞAHİN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI ŞEHİDİN EŞİ SON KEZ HAYAT ARKADAŞININ TABUTUNA SARILDI BABA MEHMET ŞAHİN OĞLUNUN AY YILDIZLI TABUTUNU ÖPTÜ

Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin için Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde tören düzenlendi. Tören öncesi şehidin naaşı ilk olarak baba evine getirildi. Burada şehidin annesi Arzu Şahin, babası Mehmet Şahin, eşi Nuray Şahin, çocukları Mehmet Selim, Yasemin Şahin ile kardeşleri Gökhan, Murat, Havva ve İrem Şahin, Yüzbaşı Süleyman Şahin’in ay yıldızlı Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktüler. Şehidin eşi Nuray Şahin hayat arkadaşına son kez sarılarak, uzun süre göz yaşı döküp veda etti.

Şehidin babası Mehmet Şahin ise oğlunun tabutuna sarılıp öptü.
Ayrıca, Şırnak’ın İdil ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Şafak Evran’ın annesi Yeter Evran da şehit Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin’in tabutuna sarılarak ağladı.

Baba ocağında helallik alınmasının ardından belediye hizmet binası önünde tören düzenlendi. Belediye hizmet binası önünde düzenlenen cenaze töreni akabinde öğle namazını müteakip İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin, silah arkadaşlarının ve vatandaşların omuzlarında asri mezarlığa götürülerek burada toprağa verildi.

İzmir şehidi Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan’ı son yolculuğuna uğurladı!

İdlib’de rejim güçlerinin hava saldırısında şehit olan Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan, İzmir’in Gaziemir ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı.

İDLİB ŞEHİDİ UZMAN ONBAŞI AHMET ALPASLAN, İZMİR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


Geçtiğimiz gün Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından düzenlenen hain hava saldırısında şehit düşen 33 askerden biri olan 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Ahmet Alparslan için Gaziemir ilçesi 15 Temmuz Şehitleri Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının öncesinde dualar edilip, helallik istendi. Şehidin ailesi ve yakınları törende gözyaşlarına hakim olamadı. Törenin ardından kılınan cenaze namazının sonrasında Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan’ın cenazesi, dualar ve tekbirlerle Kadifekale Şehitliği’ne götürüldü ve toprağa verildi.

Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan’ın cenaze törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, askeri erkan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.