Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İZMİR’DE 461 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

Bu haberin fotoğrafı yok

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” ağaçlandırma projesi kapsamında İzmir’de 461 bin 291 fidan toprakla buluşacak. Proje kapsamında tüm yurtta 10 milyon fidan dikiminin gerçekleştirilmesi hedeflenirken İzmir  Bornova’da 120 hektarlık alanda bir sene içerisinde her öğrenci için  461 bin 291 fidan, toprakla buluşacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde başlatılan ağaçlandırma projesi kapsamında Bornova ilçesindeki ağaçlandırma sahasında fidan dikim töreni yapıldı.Tüm illerle eşzamanlı olarak gerçekleştirilen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ankara’daki törenden video konferans yoluyla bağlanırken İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Erol fidan dikim töreninde hazır bulundu.

Çeşitli okullardan bin 500 öğrencinin hazır bulunduğu fidan dikim töreninde öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi sundular. Ayrıca orman uzman görevlileri tarafından öğrencilere fidanları nasıl dikecekleri uygulamalı olarak anlatıldı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: ”BU GÖRDÜĞÜNÜZ TOPRAKLAR YEMYEŞİL  HALE GELECEK”

Canlı bağlantı sırası İzmir’e geldiğinde İzmir  Valisi Erol Ayyıldız’a hayırlı olsun dileğini ileten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yavrularımızın bugün dikeceği fidanlar, fidanlarla birlikte büyüyecek. Bu gördüğünüz topraklar yemyeşil hale gelecek.” dedi.

Vali Ayyıldız da bağlantıdaki konuşmasında, proje kapsamında İzmir’de ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören 461 bin 291 öğrenci adına 122 hektarlık alanda 461 bin 291 fidan dikileceğini, bin 500 öğrencinin katıldığı törenle ilk fidanların toprakla buluşturacaklarını ifade etti.

Törende konuşan İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise okullarda yarının fidanlarını yetiştirirken doğadaki fidanları da unutmadıklarını, çocuklara doğa temelli yaşam anlayışını kazandırmayı hedeflediklerini söyledi ve şunları söyledi : “Ülkece yükselmek sadece sanayiye, teknolojiye odaklanmak demek değildir. Yaşayacak çevre olmazsa yaşam da olmaz. Medeniyeti toprağa borçluyken bunu unutup, medeniyet adına bu bağı kopardık. Çok geç olmadan tabiatla uyum içinde yaşamayı ilke edinen bir toplum olma yoluna gitmeliyiz.”

Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Erol bugüne kadar İzmir’de dikilen fidan miktarının200 bin’e ulaştığına dikkat çekerek,  “İzmir’deki ağaçlandırma alanı bir yıl sonra 461 bin fidanla yemyeşil olacak.” dedi.