İzmir’de E-Ticaret Rüzgarı Esti

İzmir’de E-Ticaret Rüzgarı Esti
Yayınlama: 05.03.2018
A+
A-

 E – Ticaret zirvesi Anadolu şehirlerini adım adım gezen Hepsiburada’nın öncülüğünde İzmir’de gerçekleştirildi. E-Ticaret Zirvesi’nde İzmir’de faaliyet gösteren KOBİ’ler, girişimciler ve esnaflarla bir araya gelerek dijital dönüşüm, online ödeme, teslimat ve dijital pazarlama konularında eğitimler verildi.

ETİD Genel Sekreteri Ömer Gürkan,  İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu ve İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü açılış konuşmalarını yaptığı etkinlik İzmirlilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

hdr

Açılış konuşmasında  İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü şöyle konuştu : Elektronik ticaret tüm dünyada biliyorsunuz çok önemli yol kat etti. 23 – 30 yıl önce bunun başlangıcını konuşurken atık gittikçe ivmelenen gelişmesini ve nerelere gelebileceğini konuşuyoruz. Ancak gidecek daha çok yol var. Bugün dünyada hala 4 milyar insan internete erişmiş değil. Yani gideceğimiz potansiyelin olduğu önemli bir piyasa var. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemiz % 61 internet erişimine sahip olarak çok iyi bir durumda. Ancak elektronik ticaret ve potansiyel ticaret olarak henüz tam karşılığını alabilmiş değiliz. Bununla birlikte ülkemizde e ticaret daha ucuz, kolay ve zahmetsiz bir alış veriş ortamı olarak görülüyor.

Türkiye’de dijital dönüşümün öncüsü olan Hepsiburada’nın, Anadolu şehirlerindeki işletmelerin e-ticarete geçişlerini desteklemek üzere hayata geçirdiği e-ticaret toplantılarının yeni durağı İzmir oldu. 5 Mart 2018 Pazartesi günü İzmir Hilton Otel’de düzenlenen ‘İzmir E-Ticaret Zirvesi’ne teknoloji ve finans sektörlerinin önde gelen şirketlerinin yöneticileri, e-ticaret potansiyelini arttırma çözümlerini anlattı. Toplantıda sektör profesyonelleri bilgi ve deneyimlerini yerel marka sahipleriyle paylaştı.

hdr

İzmir ve çevre illerinden 1000’i aşkın işletme sahibinin katıldığı, yarım gün süren etkinlikte Türkiye’de ve dünyada e-ticaretin durumu, dijital dönüşümde e-ticaretin önemi, online ödeme ve çözüm odaklı lojistik konu başlıklarında oturumlar gerçekleşti. Eğitim seanslarının da yer aldığı etkinlikte İzmir’de e-ticaret yapan işletmelerin başarı hikayeleri de işletme sahipleri tarafından paylaşıldı. KOBİ’ler ve işletme sahipleri online satışa başladıktan sonra cirolarında önemli bir artış gözlemlediklerini belirtirken, yaşadıkları dijital dönüşüm süreciyle birlikte çevre illere de hizmet vermeye başlamanın işlerini geliştirmekte büyük fayda sağladıklarını belirtti.

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi: “Türkiye’de erişilmemiş ciddi bir potansiyel var”

Etkinlik kapsamında konuşan Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi ülkemizde e-ticaretin gelişimini sürdürdüğüne dikkati çekerken e-ticaretin toplam perakende içindeki payının %3,5’larda olduğunu aktarırken dünyada ise bu oranın %8,5 olduğunu belirterek Türkiye’de erişilmemiş ciddi bir potansiyelin mevcut olduğunu belirtti. Ekmekçi sözlerini şöyle sürdürdü: “80 milyonluk nüfusumuzun yarısından fazlası 30 yaşın altında, kredi kartı oranımız Avrupa ortalamasının üzerinde ve ülkemizin bir ucundan diğer ucuna 24 saatte paket ulaştırabiliyoruz. Yani daha yolun başındayız diyebiliriz. Her sektörde olduğu gibi e-ticarette de sürdürülebilir bir başarı için farklı müşteri gruplarının ihtiyaç ve beklentileri ile uyumlu, geniş ürün grupları ve marka seçeneklerinin sunulabilmesi gerekiyor. Türkiye’nin potansiyeline güveniyor ve ülkemizin geleceğini çok parlak görüyoruz.

İzmir’de faaliyet gösteren işletmelerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin ikinci bölümünde ise Hepsiburada iş ortakları ve iş ortağı olmaya karar veren katılımcılara pazaryeri eğitimi verildi. E-ticarete geçiş için yapılması gerekenlerin adım adım anlatıldığı eğitimde; online ödeme sistemleri, dijital pazarlama yöntemleri, çoklu kanal yönetimi, teslimat konularında detaylar aktarıldı.

Konuşmaların ardından ETİD Genel Sekreteri Ömer Gürkan,  İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu ve İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü’ye plaket takdim edildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.