İzmir’de hemşirelerle ilgili önemli çalıştay

CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNİN İYİLEŞTİRİLMESİNİ DE HEDEFLEDİKLERİNİ KAYDEDEN ÖĞCE, ETKİNLİĞE ULUSLARARASI AMELİYATHANE HEMŞİRELERİ FEDERASYON BAŞKANI MONA GUCKİAN FİSHER’İN (FOTOĞRAFTA) YANI SIRA BİRLEŞİK KRALLIK, İRLANDA, YUNANİSTAN VE İSRAİL’DEN AMELİYATHANE HEMŞERİLERİ DERNEK TEMSİLCİLERİNİN KATILDIĞINI SÖYLEDİ.

İzmir’de hemşirelerle ilgili önemli çalıştay

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “1. Uluslararası Hemşirelikte Liderlik ve Mesleki Örgütlenme Çalıştayı” ile “1. Ulusal Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Eğitim Çalıştayı” gerçekleştirildi. Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği işbirliğiyle yapılan çalıştaylarda, hemşirelerin uluslararası örgütlenmeleri ve Türkiye’deki hemşirelik eğitim müfredatları tartışıldı.

“1. Uluslararası Hemşirelikte Liderlik ve Mesleki Örgütlenme Çalıştayı” ile “1. Ulusal Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Eğitim Çalıştayı” yapıldı. Çok sayıda sağlık personelinin katıldığı toplantı, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirildi. Hemşirelerin uluslararası örgütlenmeleri ve Türkiye’deki hemşirelik eğitim müfredatlarının tartışıldığı çalıştayda konuşan İEÜ Hemşirelik Bölüm Başkanı ve Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Dernek Başkanı Prof. Dr. Filiz Öğce, ameliyathane ve cerrahi hemşirelik alanında liderlik ve uluslararası örgütlenme hakkında güncel bilgilerin katılımcılarla paylaşıldığını söyledi. Öğce, “İki çalıştayı eş zamanlı yapıyoruz. Hemşireler, sağlık hizmetlerinde en fazla çalışma alanına ve oranına sahiptir. Hemşirelerin, sağlık politikalarında hak ettiği yerini almasını amaçlıyoruz dedi.

Cerrahi hastalıkları hemşireliği eğitiminin iyileştirilmesini de hedeflediklerini kaydeden Öğce, etkinliğe Uluslararası Ameliyathane Hemşireleri Federasyon Başkanı Mona Guckian Fisher’in yanı sıra Birleşik Krallık, İrlanda, Yunanistan ve İsrail’den ameliyathane hemşerileri dernek temsilcilerinin katıldığını söyledi.

Çalıştayda yer alan Uluslararası Ameliyathane Hemşireleri Federasyon Başkanı Mona Guckian Fisher, dünya nüfusunun yaşlandığını ve arttığına dikkat çekerek, “Kimsenin sağlık güvencesiz kalmaması için fikirlere ihtiyacımız var. Hayatta her şey bizimle başlıyor. Küresel sorumluluklarımız var. Hemşireliği geliştirmek, sağlığın da seviyesini artırır. Hemşirelerin, sağlık politikasında yeri olması gerekiyor. Bu politikalar, hemşireliğin ne olduğunu bilmeyen insanlarca yapılmamalı” diye konuştu.

Hemşirelerin sağlık sektöründe birçok farklı görev alabildiklerini kaydeden Fisher, temel sağlık personelinin ve küresel sağlık organizasyonlarındaki çalışanların yarısının hemşirelerden oluştuğunu söyledi.

Yayınlama: 08.10.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.